Sport

velika završnica

City Games u Viru: Ekipa "Ombla" izborila međunarodno finale u Sloveniji!

City Games u Viru: Ekipa
Marin Ćuk Vurnek

Na Velikom mulu u Viru u noći s utorka na srijedu održana je dramatična završnica desete sezone popularnih igara City Games. Šampion Hrvatske je ekipa Ombla – Komolac kraj Dubrovnika koja je osvojila čak 55 bodova.

Nakon gotovo trosatne borbe u izuzetno zanimljivim, ali i teškim disciplinama, dolaze do zlatne medalje i šampionskog slavlja.

Hrvatski šampioni iz Komolca predstavljat će Republiku Hrvatsku na Međunarodnom finalu u Sloveniji 2020. godine s još 16 ekipa iz Europe.

Finale 10. sezone City Games u Viru Finale 10. sezone City Games u Viru

-  Najbolji smo, ne mogu vjerovati. Ovo je ludnica, veliki spektakl. Od organizacije, preko atmosfere pa do samog rezultata, prezadovoljni smo svime. Sve će nas ovo pratiti cijeli život a još nas čeka veliko slavlje kod kuće, oduševljena je Mihaela Pavlović, kapetanica pobjedničke ekipe.

U organizaciji Općine Vir, Turističke zajednice, Vir turizma, i agencije Adria Events na ovom fascinantnom športsko-zabavnom spektaklu, inačici nadaleko poznatih Igara bez granica, drugoplasirana je ekipa AŠD Orošac iz Dubrovnika s 49 osvojenih bodova, dok su trećeplasirani Daj Mare iz Krka osvojila 38 bodova, što nije bilo dovoljno za obrane prošlogodišnju šampionsku titulu. 

Medalje i pehare najuspješnijim ekipama su dodijelili  Rajko Radović, predsjednik Općinskog vijeća, i Antonio Vučetić, zamjenik načelnika.

-  O popularnosti igara dovoljno govori podatak o 35 različite lokacije u više zemalja te brojka od čak 150 prijavljenih ekipa u 2019. godini, naglasio je Igor Jelinić Toto, animator i voditelj spektakularne finalne večeri.

U finalu pred urnebesnom atmosferom, bučnim gledateljima, zvukovima sireni, zviždaljkama i čegrtaljki te na desetke upaljenih bengalki bilo je osam sjajnih ekipa: Krk, Mali Lošinj, Dubrovnik, Komolac, Đakovo, Duga Resa, Dobropoljana s otoka Pašmana i domaćin Vir.

- Spretnost i timski rad igrači su već dokazali kroz kvalifikacije i polufinala, a ovo je sada sraz najboljih od najboljih u kojem presudnu ulogu imaju nijanse, trenutak koncentracije ili čak puka sreća, kazao je Miroslav Krzyk, organizator i autor projekta.

Put do šampiona, zlatnih medalja i velikog pehara vodio je u pet dinamičnih i zahtjevnih morskih igara – Vino, Spašavanje turistkinje, Pršut, Mošarka i Veslo.

Nova scenografija dodatno je obnovila i unaprijedila ove popularne ljetne igre za sve generacije.

Iako je poput lajtmotiva zrakom lebdila rezultatska neizvjesnost Komolac je već u prve dvije igre, Vino i Spašavanje turistkinje, osvojio prva mjesta i 28 bodova. U trećoj i četvrtoj igri osvaja 22 bodova, ukupno 50. U finalnoj završnici, koja je pobjedniku donosila 15 bodova, već sigurnu titulu teoretski im je mogla "oteti" tek krčka ekipa Daj Mare koja je imala 38 bodova. Orašac je zaostajao za dalekih 16 bodova.

Tisućinke sekunde bile su poput minute za ekipu iz Rijeke Dubrovačke, u četvrtfinalu igre Veslo dali su sve od sebe, posljednjim atomima snage "odveslali" su ekipu Vira kapetana Hrvoja Tetkovića. To je značilo sigurnih pet Omblinih "punata za ultimu", za šampionsku titulu i neopisivo slavlje. 

U finalnoj igri iskazala se otočko-bodulska ekipa Srdela iz Dobropoljane koji su u finalu veslanja u nekoliko dramatičnih, neizvjesnih i dugotrajnih minuta bili povuci-potegni s ekipom Orašca. Dostojno filmskih sekvence nekog od Hitchcockovih filmova.

-  Ovo je nezaboravno iskustvo, tek sada shvaćamo naš puni potencijal i više se nećemo zadovoljiti samo sa finalnim sudjelovanjem. Vraćamo se i sljedeće godine, odlučna je Elena Ćosić, kapetanica dobropoljanskih Srdela.

REZULTATI – Vir 20. kolovoza 2019.

1.    mjesto: Komolac – 55 bodova

2.    mjesto: Dubrovnik – 49 bodova

3.    mjesto: Krk – 39 bodova

4.    mjesto: Dobropoljana – 32 bodova

5.    mjesto: Đakovo – 31 bodova

6.    mjesto: Duga Resa – 28 bodova

7.    mjesto: Mali Lošinj – 24 bodova

8.    mjesto: Vir – 8 bodova

 

 


Reci što misliš!