Sport

sretno u nastavku karijere

Marko Slade iz VK Zadar 1952 odlazi u nizozemski AZC Alphen

Marko Slade iz VK Zadar 1952 odlazi u nizozemski AZC Alphen
Sport023

Jedan od najboljih igrača Vaterpolo kluba Zadar 1952 u prošloj sezoni bio je vratar Marko Slade. Nažalost, nakon svega jedne sezone provedene u regionalnom ligašu s Višnjika, Slade odlazi.

"Obzirom da sam priveo akademske obveze kraju, odlučio sam se za odlazak u inozemstvo, te ću ove sezone nastupati za nizozemski AZC Alphen. Veselim se novim sportskim izazovima i životu u inozemstvu te priželjkujem dobru sezonu."

Koliko je bio cijenjen u Zadru pokazuje i kapetanska vrpca koju je odmah dobio.

"Iznimno sam zadovoljan vremenom provedenim u Zadru, nastupajući za VK Zadar 1952 te bi sezonu 18/19 ocijenio pozitivnom, u prvom redu, zbog zajedništva i sportskog duha koju smo uživali unutar momčadi i kluba na koju su se nadovezao i ukupan rezultat odnosno najveći doseg kluba do sada. U Zadru sam se osjećao kao kod kuće, te se zahvaljujem svim suigračima, trenerima te ljudima oko kluba koji su bili uz nas cijelu sezonu, na velikoj  podršci, suradnji i gostoprimstvu prošle sezone."

Odluku o odlasku nije bilo baš tako lako donijeti.

"U samo godinu dana braneći boje Zadra, predivan grad pun sporta i zadarski đir prirasli su mi srcu te mi nije bilo lako donijeti odluku o odlasku. Međutim rastajemo se u prijateljskim odnosima, te se nadam da su mi vrata Zadra uvijek otvorena. Igraj Zadre volim te", na kraju će Slade kojem želimo puno sreće na svom novom odredištu, nizozemskom AZC Alphenu.


Reci što misliš!