Sport

nogomet, kvalifikacije za euro 2020

Dalić: Nisu nas pokolebale brojne promašene prilike

Dalić: Nisu nas pokolebale brojne promašene prilike
Davor Javorović/PIXSELL

"Otkako sam ja izbornik ovo je jedna od najboljih utakmica hrvatske reprezentacije i zbog toga mi je jako drago", rekao je Zlatko Dalić nakon što je Hrvatska u Trnavi svladala Slovačku s uvjerljivih 4-0 u utakmici 4. kola u skupini E kvalifikacija za EURO 2020. i preuzela čelnu poziciju na ljestvici.

"Čestitam igračima na sjajnoj utakmici, isto tako i navijačima koji su nas nosili cijelu utakmicu," kazao je Dalić dodavši: "Od prve do posljednje minute bili smo pravi, dominantni i agresivni. Nisu nas pokolebale brojne promašene prilike u prvih 30 minuta.

Dalić je naglasio kako nije bilo šanse da ovu utakmicu izgubimo.

"Nije bilo šanse da mi ovu utakmicu izgubimo. Puno smo promašili u prvih pola sata, malo se uvukla nervoza, ali dali smo gol na vrijeme", ustvrdio je izbornik Dalić nakon dvoboja u kojem je njegova momčad uputila čak 31 udarac prema slovačkim vratima.

Otkrio je i formulu uspjeha u Trnavi.

"Blokirali smio Lobotku i Hamšika, a pustili stoperima da igraju. Bila je to jedna od najboljih utakmica otkako vodim reprezentaciju. Sve je bilo dobro, kontrola igre, pas, čuvanje lopte, defanziva," dodao je hrvatski strateg.

Međutim, Dalić je odmah 'stao na loptu'.

"Ovo je bilo sjajno, ali moramo stati na loptu. Moramo se spustiti na zemlju, jer nas čeka teško gostovanje u Azerbajdžan. Ako tamo ne ponovimo ovakvu igru onda nismo ništa napravili."

Dalić je naglasio kako se vidjelo kod naših igrača da nisu puštali nijedne sekunde

"Možda sam se ja malo zabrinuo nakon promašaja, ali igrači očito nisu. Ponekad nakon takvih šansi koje promašiš, malo te uhvati nervoza, ali njih to nije uhvatilo. Oni su igrali zaista sjajno i onaj drugi gol, sreća nam se malo vratila zbog onih promašenih šansi. Taj drugi gol je bio na sreću. Na kraju smo napravili jednu veliku pobjedu, jedan mali korak prema Europskom prvenstvu."

Želio je posebno pohvaliti navijače.

"Naši navijači su bili sjajni, pružali su nam podršku cijelu utakmicu. Hvala ima na svemu."

Bio je zadovoljan i predstavom mlađih igrača.

"Od svjetskog prvenstva stalno govorim trebaju nam mladi igrači, treba nam nova energija i motiv. Nadam se da smo napravili pomak."

Za tri dana Hrvatska će gostovati u Bakuu kod Azerbajdžana pod vodstvom hrvatskog trenera Nikole Jurčevića, koji je u petak poražen s 1-2 na gostovanju u Walesu.

"Čeka nas opet teška utakmica, dugačak put. Moramo se opet kao i danas postaviti, biti dominantni, biti lideri. Moramo ostati ponizni i čvrsto na zemlji, ne smijemo poletjeti. MI moramo znati da vrijedimo, ali moramo čvrsto biti na zemlji", kazao je Dalić.   

Hrvatska je sada napravila veliki korak prema EP-u.

"Još nije gotovo, moramo biti oprezni. Moramo gledati sebe, za plasman na EP treba nam 15 bodova," kazao je na kraju Dalić.


Reci što misliš!