Sport

atletika

Tri medalje zadarskih atletičara s Prvenstva Hrvatske za mlađe seniorke i seniore

Tri medalje zadarskih atletičara s Prvenstva Hrvatske za mlađe seniorke i seniore
AŠK Zadar

U Rijeci je 7. rujna na stadionu Kantrida održan prvi dan Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za mlađe seniore i mlađe seniorke. Na natjecanju je nastupilo i troje atletičara Atletskog športskog kluba Zadar, koji su postigli odlične rezultate i vratili se kući s tri osvojene medalje.

U konkurenciji mlađih seniorki u disciplini troskoka nastupile su dvije atletičarke, Anđela Zelić (2001. godište, starija juniorka), te Paula Sorić (2002. godište, mlađa juniorka). U konkurenciji 10 atletičarki, Anđela je osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju s rezultatom od 11,33 metara, dok je Paula osvojila treće mjesto i brončanu medalju s rezultatom od 11,13 metara.

U konkurenciji mlađih seniora u disciplini skoka u vis, nastupio je Lovre Čulina (2002. godište, mlađi junior) i osvojio je drugo mjesto i srebrnu medalju s rezultatom od 193 cm.

AŠK Zadar je bio jedini klub iz Zadra koji je nastupio na ovom prvenstvu.

Sljedećeg vikenda, 14. i 15. rujna, u Zagrebu se održava Ekipno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke te Kup Hrvatske za seniore i seniorke, gdje će također nastupiti članovi AŠK Zadar.


Reci što misliš!