Sport

Nogomet

Kvalifikacije za Euro 2020: Slovačka slavila u Budimpešti

Kvalifikacije za Euro 2020: Slovačka slavila u Budimpešti

U susretu skupine E kvalifikacija za EURO 2020., u kojoj se natječe i Hrvatska, Slovačka je kao gost u Budimpešti svladala Mađarsku sa 2-1 (1-0).

Pogotke za Slovake postigli su Mak (40) i Boženik (56), dok je za Mađare nakratko izjednačio Szoboszlai (50).

Iako je Mađarska bila bolji suparnik i više prijetila tijekom prvog poluvremena, Slovačka je na odmor otišla s vodstvom iskoristivši svoju jedinu priliku prvom poluvremenu. Mak je lijepo proigrao Hamšika na desnom krilu, uslijedio je prizemni ubačaj na peterac prema Boženiku, slovački centarfor bio je blokiran, ali lopta se odbila na nogu natrčalog Maka koji je s osam metar bio precizan.

Početkom drugog poluvremena mladi, 18-godišnji Szoboszlai odlično izvedenim udarcem s više od 20 metara s lijeve strane pogodio je sam gornji kut nemoćnog Dubravke za 1-1, ali samo šest minuta potom slovački tinejdžer Boženik vratio je prednost na stranu svoje reprezentacije. Lobotka se lijepo oslobodio čuvara i poslao okomitu loptu do Boženika koji se odlično zagradio na rubu kaznenog prostora i zatim preciznim prizemnim udarcem pogodio mrežu.

Ranije u ponedjeljak Hrvatska je na gostovanju kod Azerbajdžana u Bakuu odigrala samo 1-1 (1-0). Svjetski doprvaci odlično su započeli susret i poveli u 11. minuti iz kaznenog udarca kojega je realizirao kapetan i slavljenik Luka Modrić, no Azeri su uspjeli poravnati u 72. minuti preko Tamila Halilzadea.

Hrvatska je i ovim bodom zasjela na vrh ljestvice sa 10 bodova iz pet susreta, slijede Slovačka i Mađarska sa po devet, dok je Wales četvrti sa šest bodova i utakmicom manje. Azerbajdžanu je ovo prvi osvojeni bod u ovim kvalifikacijama te je i dalje uvjerljivo posljednji.

Plasman na EURO izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije.

Sljedeću utakmicu Hrvatska će igrati 10. listopada protiv Mađarske u Splitu.

Standings provided by Sofascore LiveScore


Reci što misliš!