Sport

Stolni tenis

Na jubilarnom 15. Memorijalu „Barba Tomo Amižić“ nastupilo rekordnih 259 natjecatelja

Na jubilarnom 15. Memorijalu „Barba Tomo Amižić“ nastupilo rekordnih 259 natjecatelja
Mladen Malik

U dvorani Krešimira Ćosića u Zadru proteklog je vikenda odigran 15. Memorijal „Barba Tomo Amižić“ na kojem je nastupilo 259 stolnotenisača i stolnotenisačica iz Hrvatske, Njemačke, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Igralo se u uzrastima od mlađih kadeta i kadetkinja do seniora i seniorki, a u dva dana trajanja turnira moglo se vidjeti sve ono najbolje čime hrvatski stolni tenis u ovom trenutku raspolaže.

Zadovoljan viđenim bio je i organizator natjecanja Davor Karlović iz Stolnoteniskog kluba Donat.

„Tradicija ide dalje, a moram se pohvaliti i kako je ovaj turnir bio i najmasovniji dosada. Nastupilo je 259 igrača i igračica. Igralo se dva dana na 12 stolova ujutro od 10 pa sve do 19 sati. Bila je to jedna prekrasna slika i stvarno se isplatio sav trud koji smo uložili u organizaciju turnira.“

A na lijepu sliku pune dvorane nadovezala se i zlatna medalja Danijela Mijatovića ovogodišnjeg osvajača seniorskog dijela turnira na što su u Stolnoteniskom klubu Donat izrazito sretni.

„Napokon da se i mi možemo pohvaliti s jednim zlatom koje je osvojio Danijel Mijatović. Ovim putem mu čestitam na tome, ali čestitam i svim ostalim igračima našeg kluba kojih je sve skupa ove godine bilo 28. U polufinalu seniorskog dijela igrala su tri sadašnja i bivša člana Donata što mi je bilo izuzetno drago za vidjeti.“

„Barba Tomo Amižić“ je turnir s najvećim koeficijentom bodovanja za službenu rang listu te posebnu masters rang listu i po tim je kriterijima jedan od najekskluzivnijih stolnoteniskih turnira u Hrvatskoj.


Reci što misliš!