Sport

roster za nadolazeću sezonu je zatvoren

Ante Nazor: Nije me strah nedostatka visine u reketu

Ante Nazor: Nije me strah nedostatka visine u reketu
Mate Krezić

Današnju press konferenciju na kojoj je predstavljeno šesto izdanje Zadar Basketball Tournamenta iskoristili smo kako bismo od trenera Ante Nazora doznali odgovor na pitanje koje brine veliki broj navijača.

Nakon što je potvrdio kako će kapetan u novoj sezoni biti Ive Ivanov te kako je sa Stefanom Fundićem zatvoren roster, trener Ante Nazor odgovorio je na pitanje koje brine mnoge navijače – je li ga strah da će nedostajati visine u reketu budući da na centarskim pozicijama nitko nije viši od 206 centimetara koliko ima James Farr?

"Ne smije me biti strah. U Zadru ste imali prilike vidjeti da visina nije garancija ničega. Zadar s visinom nije garantirao sigurnost, dok je 'undersized' Zadar bio prava noćna mora za cijelu ligu. Nadam se samo da će ekipa prihvatiti model rada i način igre te neće biti mjesta za strah."

O značenju ovog iznimno jakog pripremnog turnira za košarkaše Zadra nekoliko je riječi kazao sportski direktor Branimir Longin.

"Drago mi je da sudjelujemo na najjačem turniru i da imamo tri jake pripremne utakmice. Imamo novu ekipu, samo su nam tri igrača ostala od prošle sezone i još uvijek se tražimo. Mislim da je ovo prava prilika da vidimo gdje smo i koliko možemo protiv najjačih momčadi. Tri teške utakmice u tri dana bit će teške, ali radujemo se svakoj."

Turnir u srijedu otvaraju Zadar i Khimki utakmicom koja započinje u 19:30.


Reci što misliš!