Sport

#zdbt2019

Efes i umor savladali Zadar no ova se momčad svidjela svima u dvorani!

Efes i umor savladali Zadar no ova se momčad svidjela svima u dvorani!
Z.Kucelin/KK Zadar

Kao što naslov kaže, Zadar je upisao poraz od turskog Anadlo Efesa i to na koncu s visokih 100-81. Međutim, tolika razina želje, volje, zalaganja i energije, unatoč umoru od utakmice dan ranije, nije prošla bez nagrade zadarske publike. A individualna kvaliteta Bryona Allena može biti i zasebna tema...

Prije samog početka utakmice, mala svečanost na parketu. Legendarna generacija '86. uz veliki je pljesak istrčala na teren predvođena trenerom Đurovićem. A od igrača su prisutni bili Popović, Blažević, Pahlić, Obad, Šarlija i Vranković. Prigodne poklone uručili su im Zdenka Zrilić i Željko Žilavec.

ZDBT 2019: Anadolu Efes S.K. - KK Zadar 100-81 ZDBT 2019: Anadolu Efes S.K. - KK Zadar 100-81

Umorni Zadrani otpočetka nisu imali pravi odgovor na igru Efesa kod kojega je u tim trenucima najaktivniji bio Krunoslav Simon, a koji je na vlastito iznenađenje pozdravljen velikim pljeskom pri izlasku na parket.

Ne treba se stoga čuditi vodstvu turske momčadi 29-19 nakon deset minuta igre, a njihova je prednost mogla biti i izraženija da nije bilo iznimno raspoloženog Bryona Allena koji je u 8 minuta provedenih na parketu postigao 11 koševa.

U drugoj dionici pak na parketu nije bilo Allena, no proigrali su Marić i Vuković, a kad je na polovici 13. minute Fundić zakucao iz kontre za smanjenje zaostatka Zadra na 29-34, trener Efesa Ataman pozvao je svoju prvu minutu odmora.

Po povratku na parket, voda je opet krenula na Efesov mlin pa je ubrzo došlo i do 15 koševa prednosti (47-32) dvije minute pred kraj poluvremena koševima Petersa, Balbaya i Pleissa. Do isteka 20. minute ta je prednost smanjena na 51-38 nakon kontranapada u režiji Allena i Ivanova s istekom vremena.

S 11 koševa iz prve dionice Allen je na poluvremenu bio najbolji strijelac Zadra, dok su po 4 koša postigli Marić, Ivanov, Siriščević i Vuković. Turski je sastav s 13 koševa predvodio Peters, dok je Anderson postigao 10.

Košem Simona Efes je već na početku druge polovice susreta došao do novih 15 koševa prednosti (60-45) pa je Nazor jako brzo bio primoran na minutu odmora.

Po povratku na parket Allen je opet pokazao da će biti najbolji igrač Zadra ove sezone, no to nije bilo dovoljno da se utakmica vrati u kakav-takav egal, a kad je još jednom napustio igru, Efes je ponovno otišao na 15 koševa viška, no u posljednjem napadu treće dionice Gilbert je to smanjio na 76-63.

U posljednjoj četvrtini Zadranima je definitivno ponestalo snage, a tek povremeno bi iskočili Allen i Junaković za poneki pljesak publike. Sve skupa nije bilo dovoljno za više od časnog poraza s rezultatom 100-81 u korist Efesa. Iako bi se po konačnom rezultatu moglo reći kako je Zadar teško stradao, to uistinu nije bio slučaj jer pravi se pad dogodio tek s padom energije koji je razumljiv nakon jučerašnje pobjede nad Khimkijem.

Sjajni Allen je predvodio Zadrane s 27 koševa, a koliko je dobro izgledao na parketu govori i nekoliko anegdota s tribina kada su navijači od trenera Nazora tražili da ga izvadi iz igre kako ne bi završio u bilježnici skauta nekog imućnijeg kluba. Jedini dvoznamenkasti uz njega bio je Junaković s 14 koševa čemu je dodao i 7 asistencija. 

A da ne prođe nezabilježeno, suci su i danas bili očajni, bez imalo osjećaja za igru. Kome to na prijateljskom turniru koristi, zaista je teško za reći...

Anadolu Efes - Zadar 100-81 (29-19, 22-19, 25-25, 24-18)

Anadolu Efes: Singleton 9, Saybir, Balbay 7, Kurtuldum 7, Gesim 5, Ilyasoglu 4, Tuncer 9, Pleiss 7, Anderson 12, Peters 13, Dunston 13, Simon 14.

Zadar: Uljarević 2, Allen 27, Marić 4, Ivanov 4, Siriščević 4, Palokaj, Vuković 4, Junaković 14 (7 as), Farr 2, Fundić 7, Planinić 4, Gilbert 9 (8 sk).


Reci što misliš!