Sport

#zdbt2019

Tri utakmice u tri dana ipak su previše: Alba nadigrala umorne Zadrane

Tri utakmice u tri dana ipak su previše: Alba nadigrala umorne Zadrane
Dino Stanin/PIXSELL

Tri utakmice u tri dana, odnosno u razmaku od samo 48 sati, prvenstveno su poraz organizatora turnira, a tek posljedično i poraz Zadra od kojega je bolja bila berlinska Alba s rezultatom 100-68. Zadrani jednostavno nisu mogli energetski odgovoriti niti na razini jučerašnje utakmice protiv Efesa, a kamoli prekjučerašnje protiv Khimkija.

I nije to jedini poraz organizatora, jer tu je i uporno inzistiranje na sucima koji kao da su namjerno svojim odlukama iritirali i antagonizirali zadarsku publiku. Suđenje zaista ispod svakog nivoa.

Berlinčani su utakmicu otvorili s vodstvom 7-0, a otpor im je prvi pružio Allen. Amerikanac je opet bio prvo ime zadarske momčadi i tek uz povremenu pomoć Junakovića i Vukovića spriječio je potencijalno potonuće, pa zaostatak 21-27 nakon deset minuta igre i nije djelovao toliko loše.

Trica Eriksson nakon samo minute igre u nastavku donijela je prvu dvoznamenkastu prednost gostima (21-32), što je bio jasan putokaz u kojem će smjeru utakmica krenuti i završiti...

Albina prednost u jednom je trenutku iznosila i 20 koševa viška (46-26), a tek pred sam kraj prvog poluvremena, ponovno je proigrao Allen, dobio je malu ispomoć u Gilbertu i Junakoviću pa je rezultat na poluvremenu glasio ipak nešto blažih 53-39 u korist Berlinčana.

Najbolji strijelac Zadra na poluvremenu je bio dakako Allen s 12 koševa, dok su Ivanov i Junaković postigli po 6. Goste je s 14 koševa predvodio Eriksson, a 11 je dodao Giffey.

Nastavak utakmice protekao je u sličnom ritmu, Berlinčani svoju prednost nisu dovodili u pitanje, a Zadrani jednostavno nisu imali snage žešće ih napasti. Ruke i noge nisu slušale onako kako bi trebale pa je podosta šuteva zapelo na prvom obruču, a i nekoliko je dodavanja bačeno u bunar jer igrači nisu stizali loptu.

Međutim, unatoč silnom umoru, želja i volja Nazorovih igrača jednostavno se nije mogla osporiti. Borbenost pod oba koša i bacanje za skoro svakom loptom publika je prepoznala i svaki takav potez nagradila pljeskom. Definitivno momčad s "mudima"! Kvalitetni temelji igre Zadra definitivno su postavljeni, a u sljedećih devet dana do početka sezone potrebno je izvršiti i kvalitetnu nadogradnju. Sve u svemu, miriše na dobru sezonu lišenu stresa kojega smo proživljavali koncem prošle sezone.

A što se utakmice tiče, ona je završena pobjedom Albe s rezultatom 100-68 u kojoj su najviše pokazali Eriksson i Giffey s 24, odnosno 23 koša. Allen je pak predjačio kod Zadra s 14 ubačaja, dok je Junaković dodao 10.

Raduje tek što su Palokaj i Planinić upisali nešto "deblju" minutažu jer njima je svaka minuta u ovako jakoj konkurenciji zlata vrijedna.

Zadar - Alba Berlin 68-100 (21-27, 18-26, 19-24, 10-23)

Zadar: Uljarević 6, Allen 14, Marić, Ivanov 8, Siriščević 3, Palokaj 2, Vuković 4, Junaković 10 (8 as), Farr 8, Fundić 6, Planinić 2, Gilbert 5.

Alba Berlin: Mason 5, Giffey 23, Eriksson 24, Mattisseck, Schneider 7, Hermanns 5, Ogbe, Giedraitis 8, Thiemann 13, Cavanaugh 2, Nnoko 6, Sikma 7.


Reci što misliš!