Sport

subota, 19. listopada

Sve je spremno za prvi zadarski Granfondo

Sve je spremno za prvi zadarski Granfondo

Ako volite biciklizam i život u pokretu, sutra je vaš dan. Veliki izazov i za profesionalce i za amatere, za sve uzrasti i sposobnosti, trasa duga 118,5 kilometara, spojit će Zadar s okolnim mjestima u ovoj biciklističkoj avanturi.

Organizatori prve Granfondo Falkensteiner Borik utrke su Hrvatski biciklistički savez, Biciklistički klub Zadar i Falkensteiner resort Borik. Apsolutna utrka je međunarodnog karaktera, a u njoj mogu sudjelovati profesionalci, ali i amateri svih dobnih skupina bez ikakvih sportskih licenci i natjecateljskog iskustva. 

Za sve natjecatelje spremni su startni paketi, sportski ruksak s majicom, naljepnicom i tetovažom sa startnim brojem, personalizirani startni broj, izotonični napitak, biciklističke i gradske karte. Start je kod Falkensteinerovog resorta na Boriku, a sudionike očekuju i brojne vrijedne nagrade - prva nagrada je sedam noćenja u Falkensteiner Clubu Funimation Borik, druga nagrada četiri noćenja, a treća dva.

Glumice Petra Kurtela i Mirna Medaković Stepinac povest će svoje obitelji na biciklističku utrku kojoj se posebno vesele njihovi mališani, a Lana Gojak će još jednom pokazati koliko je zanimljivije, bolje i lakše sve dnevne obveze obavljati na dva kotača, tako održavati vitku liniju i dobro raspoloženje te čuvati okoliš.

Posebna regulacija prometa

Ceste gdje će vrijediti privremena regulacija prometa zbog biciklističke utrke Granfondo Falkensteiner Borik Zadar u subotu, 19. listopada od 9 do 14 sati su Zadar-Nin-Vir-Nin-Vrsi-Ljubac-Ražanac-Jovići-Visočane-Ljubac-Mazija-Nin-Diklo-Zadar.

Ceste neće biti kompletno zatvorene, nego samo raskrižja po prolasku biciklista (dok svi ne prođu). 

Policija će pratiti natjecatelje.


Reci što misliš!