Sport

Nogomet, kvalifikacije za Euro 2020

Luka Modrić: Očekujemo fantastičnu atmosferu i vjerujemo u pobjedu

Luka Modrić: Očekujemo fantastičnu atmosferu i vjerujemo u pobjedu
Davor Javorović/PIXSELL

"Pobjeda je imperativ kako bi u završnicu kvalifikacija ušli barem malo mirniji, kazao je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić na posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči sutrašnjeg ogleda protiv Mađarske na rasprodanom Poljudu.

"Najvažnije je da pobjedimo, da odigramo dobru i veliku utakmicu," dodao je hrvatski kapetan.

Mađarska je pobijedila Hrvatsku preokretom (2-1) u drugom kolu 24. ožujka ove godine u Budimpešti. Rebić je donio vodstvo svjetskim doprvacima u 13. minuti, Szalai je izjednačio u 34. minuti, a pobjedu domaćinu donio je Patkai u 76. minuti. Bila je to prva mađarska pobjeda u osam međusobnih susreta. Novinare je zanimalo jesu li hrvatski igrači izvukli pouku iz te utakmice.

"Najvažnije kako ćemo ući utakmicu. Svaki put kada smo bili pravi, bili smo nemjerljivo bolja ekipa od suparnika. Oni su pokazali u Budimpešti da imaju kvalitetu i ako nisi na 100 posto da te mogu iznenaditi," kazao je Modrić dodavši:" "Pobjeda nam je imperativ kako bi u završnicu kvalifikacija ušli barem malo mirniji."

Veznjak Real Madrida je naglasio kako ne osjeća nikakav pritisak uoči poljudskog dvoboja.

"Nema nikakvog pritiska. Svi gledamo pozitivno na utakmicu. Očekujemo fantastičnu atmosferu i vjerujem kako će nas publika bodriti," dodao je Modrić

Modrić se osvrnuo i na činjenicu što se "Vatreni" nakon četiri godine vraćaju na Poljud.

"Sretni smo što smo nakon dugo vremena ovdje. Sjećam se utakmice protiv Gruzije, publika nas je nosila iz negativnog rezultata do pobjede. Nadam se da će nas i sutra bodriti ako ćemo imati teških trenutaka."

Hrvatska je odigrala barem jednu utakmicu sa svim suparnicima u skupini, no Modrić nije želio kazati tko je bio najteži suparnik 'Vatrenih'.

"Teško je to kazati, svaka je bila teška na svoj način," dodao je.

U redove hrvatske reprezentacije vratio se Ivan Rakitić koji nije bio s 'Vatrenima' u posljednja dva ciklusa. Nedavno je Rakitić naglasio kako su mu puno razgovorom pomogli izbornik Dalić i kapetan Modrić.

"Istina, razgovarali smo, ali što smo razgovarali to ću zadržati za sebe. Najvažnije je da je Ivana ponovo s nama," rekao je Modrić osvrnuvši se na ozljedu koju je imao.

"Imao sam problema s ozljedom aduktora. Sada je sve ok, vratio sam se u puni pogon. Trebaju mi minute da s vratim na svoj nivo," zaključio je Modrić.


Reci što misliš!