Sport

odbojka, super liga

Započinje odbojkaška sezona: Momci dočekuju Kitro Varaždin, djevojke ekipu Don Bosca

Započinje odbojkaška sezona: Momci dočekuju Kitro Varaždin, djevojke ekipu Don Bosca

Nakon više od sedam mjeseci Odbojkaški klub Zadar ovog će vikenda ponovno odigrati službenu utakmicu.

Seniori će u natjecanje Super lige, u koju se vraćaju nakon sedam godina izbivanja, krenuti domaćom utakmicom protiv Kitro Varaždina, lanjskog prvaka Prve lige, dok seniorke novu sezonu otvaraju također kod kuće susretom protiv novog prvoligaša, zagrebačke ekipe Don Bosco.

Trener odbojkaša, Marin Masnić:

„Varaždin se uz onaj jaki sastav koji su imali lani još dodatno pojačao. Dobro je trgovao jer je doveo nekoliko mladih i dobrih igrača iz ostatka Hrvatske i tako pojačao konkurenciju na svakoj poziciji. Protivnik je to koji zaslužuje svaki respekt, ali stvarno se nadam da ćemo mi u prvom kolu biti dovoljno pametni da uzmemo pobjedu. Rekao sam igračima da igraju maksimalno opušteno ali ujedno i motivirano i da daju na utakmici sve ono što smo radili na pripremama. Spremni smo i nadam se pobjedi.

A što se samih priprema tiče mogu reći kako sam jako zadovoljan načinom na koji smo ih odradili. Dečki su bili redoviti na treninzima i strašno motivirani. Odradili smo i nekoliko pripremnih utakmica u kojima nismo izgledali loše. Za razliku od lani imamo tek jedan odlazak i to Tomislava Mišlova upravo u Kitro Varaždin. Ali svi ostali su tu, motivirani kao što sam rekao za nove uspjehe i nova dokazivanja.

Moram napomenuti i kako smo napravili određene preinake što se tiče dvorane i terena koji smo ogradili s bannerima. Mislim da to sada sve skupa puno ljepše izgleda i da je to jedan plus za sve. Mislim da će se gledatelji ugodno osjećati ali prvenstveno se nadam kako ćemo im mi pružiti dobru igru i da će se iz tog razloga osjećati još ugodnije.“

Trener  OK Zadar Marin Masnić

Trener odbojkašica Zadra, Robert Kresoja:

„Iskreno jedva čekamo da sve skupa krene jer zato i treniramo. Iako moram priznati kako je pauza bila uistinu jako duga što ni u kom pogledu nije dobro. Gubi se onaj natjecateljski duh i treba proći neko vrijeme da se stvari ponovno vrate na mjesto. Baš kao što će trebati proći i da se mi uigramo do one faze u kojoj ćemo pružiti najbolju igru. Nastup i utakmice koje smo odigrali na Memorijalu Zdravka Dacijara pružile su nam uvid u nedostatke koje imamo i koje moramo ispraviti. Mlada smo ekipa i ove godine i naravno da grešaka ima i da će ih biti. Ali strpljivim radom moramo ih svesti na minimum da nam sezona ne bude teška.

Evo ždrijeb je odlučio kako prvu utakmicu sezone igramo kod kuće što može biti i dvosjekli mač. O ekipi Don Bosca ne znamo puno jer previše je u tim zagrebačkim ekipama prometno da bi se to dalo pratiti. Puno je gore cura iz cijele Hrvatske i sastavi se praktički mijenja iz dana u dan. Ali nas to ne opterećuje. Mi ćemo dati sve od sebe pa ćemo vidjeti za koliko će to biti dovoljno.“

Trener ŽOK Zadar Robert Kresoja

Utakmica između odbojkaša Zadra i Varaždina igra se na Višnjiku u subotu 12. listopada s početkom u 17 sati, dok će odbojkašice svoj sraz protiv Don Bosca započeti dva sata kasnije, odnosno od 19 sati. Obje utakmice igraju se u dvorani broj 4.


Reci što misliš!