Sport

košarka, ht premijer liga

Zadar se poigrao s nedoraslim Vrijednosnicama Osijek

Zadar se poigrao s nedoraslim Vrijednosnicama Osijek
Z.Kucelin/KK Zadar

Košarkaši Zadra su pred nešto manje od tisuću navijača stigli do pobjede nad Vrijednosnicama Osijek u sklopu trećeg kola HT Premijer lige. Gorak okus nakon poraza od Cibone nažalost se nije isprao jer igra je i dalje obilovala greškama, posebice u prvom poluvremenu, no individualna kvaliteta je ovaj put ipak donijela prevagu.

Na početku utakmice po jednu tricu pogodili su Siriščević, Junaković i Gilbert i Zadar je već nakon dvije i pol minute vodio s 9-2. Gosti su u nastavku pogađali uglavnom s linije slobodnih bacanja, dok je 6 vezanih koševa za Zadar postigao Farr pa je ostalo tih 7 koševa viška (15-8) i na sredini prve dionice.

U nastavku je Zadar stigao i do dvoznamenkaste prednosti koja je s istekom 10. minute iznosila 28-16 zahvaljujući poprilično nerezonskom košu Allena sa zvukom sirene nakon jedne neuspješno odigrane akcije.

Zadar je u drugoj četvrtini čuvao svoje vodstvo unatoč brojnim rotacijama na parketu, no teško se oteti dojmu kako je tu bilo previše grešaka, poglavito pri dodavanjima i kretnjama u obrani, čemu su svjedočile i brojne nervozne reakcije trenera Nazora koji je vrlo slikovito dočaravao svoje nezadovoljstvo. 

Većim dijelom druge četvrtine rezultat pak nije patio, no u 6. minuti gosti su uspjeli smanjiti zaostatak na svega 41-33 tricom Jordana kojoj je prethodio jedan potpuno nepotreban nesportski prekršaj Planinića kojim je zaslužio povratak na klupu.

Ipak, u cijeloj toj nervozi, u kojoj su i gosti zaradili dva nesportska prekršaja, individualna kvaliteta Zadra je došla do izražaja pa je semafor nakon 20 minuta igre pokazivao 54-39.

U zadarskim redovima najbolji je strijelac na poluvremenu bio Junaković s 18 koševa, dok je Allen dodao 10. Goste je pak predvodio Ćorić s 19, što je gotovo polovica njihovih koševa.

Sredinom treće četvrtine Zadar je koševima Farra stigao i do 20 koševa vodstva (63-43), a i igra je djelovala kud i kamo bolje, poglavito u obrambenom segmentu. Ako je u ijednom trenutku postojala sumnja u pobjedu Zadra, tada je definitivno iščezla.

Nešto manje od 6 minuta prije kraja susreta Zadar je prebacio i stotku i to košem i dodatnim slobodnim bacanjem Fundića. Gosti su u tom trenutku zapeli na tek 62 ubačaja. 

Na koncu visoka pobjeda Zadra s rezultatom 114-72 uz činjenicu kako su se svi igrači osim pospanog Vukovića upisali u strijelce. Protivnik uistinu nije dorastao i sve osim ovako visoke pobjede domaćina bilo bi ravnom čudu.

Bilo kako bilo, pred Zadranima je već u ponedjeljak novi izazov kada u Krešinu dvoranu stiže slovenska Krka u sklopu ABA lige. Budući da su Zadrani dosad u sezoni upisali samo one pobjede koje su se na neki način i podrazumijevale, bilo bi lijepo da se dobije i jedna utakmica u kojoj ishod nije unaprijed poznat. Inače bi se već u ranoj fazi sezone mogla upaliti zvona za uzbunu...

KK Zadar – KK Vrijednosnice Osijek 114-72 (28-16, 26-23, 28-14, 32-19)

KK Zadar: Uljarević 9, Allen 12, Marić 9, Siriščević 6, Palokaj 2, Vujičić 4, Vuković, Junaković 22, Farr 14, Fundić 17, Planinić 10, Gilbert 9

KK Vrijednosnice Osijek: Bašić 7, Jordano 16, Filipović, Kujundžić 13, Dmitrović, Ćorić 20, Šarenac 3, Buljević 6, Darling 5, Turalija 2

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!