Sport

Košarka, HT Premijer liga

Ante Nazor: I dalje imamo dosta problema u obrani

Ante Nazor: I dalje imamo dosta problema u obrani
Goran Stanzl/PIXSELL

Košarkaši Zadra u 3. kolu HT Premijer lige pred svojim su navijačima upisali uvjerljivu pobjedu protiv Vrijednosica Osijek rezultatom 114-72, te se vratili na pobjednički kolosjek nakon ružnog poraza od Cibone u Zagrebu.

Nakon utakmice i nije bilo baš potrebe trošiti velike riječi jer je rezultat govorio sve. Trener Zadra više je vremena posvetio izuzetno važnoj utakmici protiv Krke u ponedjeljak.

- Imali smo dva teška gostovanja i možda je dobro da je ova utakmica došla baš sada da se resetiramo pred Krku. Nisam baš zadovoljan jer smatram da imamo veliki prostor za dodatni napredak. U svakom trenutku trebamo težiti da bolje izgledamo, prvenstveno u obrani. I u ovoj smo utakmici imali dosta problema u obrani jedan na jedan i u 'pick and roll' situacijama. To moramo drastično popraviti, već od ponedjeljka protiv Krke. Dobro je da smo vratili pozitivno ozračje, to je bilo najbitnije u ovoj utakmici, kazao je trener domaćih Ante Nazor.

Razigravač Vrijednosnica i dugogodiišnji igrač Zadra, Lovre Bašić:

- Čestitao bih Zadru na pobjedi i sjajnoj utakmici. Ovo je naša najgora utakmica još od početka priprema, i u napadačkom i u obrambenom dijelu. Mislim da smo u prvom poluvremenu imali neku šansu, ali promašili smo puno zicera i lopte su nam ispadale iz ruke. Da nije bilo toga, mogli smo biti u egalu, ali oni su otišli na 15 razlike. Drugi smo dio loše otvorili i poslije smo gledali odrađivanje posla.

Nije mi bilo normalno igrati protiv Zadra. Nije mi bilo svejedno. Ali, to je sport i bit će još takvih utakmica. Trebam odigrati puno bolje. Ovo je vjerojatno najgora utakmica koju sam mogao odigrati. Namjerno? Ha ha, ne!

Košarkaša Zadra već u ponedjeljak, 14. listopada s početkom u 18 sati u Krešinom domu očekuje vrlo važna utakmica 2. kola ABA lige protiv Krke iz Novog Mesta.


Reci što misliš!