Sport

kuglanje, 1. hkl

Kuglači Zadra preko Bjelovara do treće uzastopne pobjede

Kuglači Zadra preko Bjelovara do treće uzastopne pobjede

Kuglači Zadra ne posustaju! U 4. kolu Prve HKL Zadrani su došli do svoje treće prvenstvene pobjede nakon što su u prvom kolu poraženi od Mertojaka, a potom redom bili bolji od Velebita i Osijeka te danas i od Bjelovara kojeg su svladali sa 6:2 (3685:3606).

Bio je to sjajan meč. Upravo onakav kakav se očekivao od dva protivnika koji su do ove utakmice bili susjedi na ljestvici. Pogotovo zanimljivo bilo je u drugom setu u kojem je i odlučen pobjednik nakon što je u neizvjesnom dvoboju Andrija Božičević uspio pobijediti svoga protivnika, dok je u najlošijoj partiji dosadašnjeg dijela sezone kapetan Marijo Baljak svoj dvoboj izgubio.

Maestralan je s druge strane u prvom paru bio iskusni Luka Ukalović koji je svakom bačenom kuglom izazivao pravo oduševljenje na tribinama. Snajperskom preciznošću Ukalović je došao do 675 srušenih čunjeva, a uistinu je zanimljiv podatak kako je u zadnjem setu srušio čak 178 drva. Ništa lošiji od Ukalovića, odnosno za nijansu lošiji bio je i Stanko Čota, koji je u također sjajnoj predstavi došao do 630 srušenih čunjeva. Zadar je tako nakon prve izmjene stigao do vodstva od 2:0, a na svojoj strani imao i prednost od 189 poena.

Uslijedio je već opisani drugi set koji je Zadru donio treći bod koji je, kako se kasnije pokazao bio presudan za još jednu veliku pobjedu. U trećem setu oba su zadarska igrača upisala poraze u svojim mečevima no razlika s kojom su u njih ušli bila je dostatna da nova dva boda ostanu u Mocirama.

"Sjajno smo otvorili utakmicu pobjedama Ukalović i Čote, a vrlo važnom i odlučujućom se u konačnici pokazala i ona Božičevića u drugom paru. Nažalost, u posljednjoj izmjeni smo izgubili u oba susreta no srećom ti porazi nisu utjecali na konačan rezultat", izjavio je nakon utakmice igrač Zadra Krsto Lulić.

Nakon četiri kola kuglači Zadra nalaze se na trećem mjestu ljestvice sa šest bodova koliko ima i drugoplasirani Zaprešić, dok je na prvom mjestu Mertojak s maksimalnih osam bodova. U idućem kolu naše kuglače očekuje gostovanje u Čakovcu kod ekipe Željezničara. REZULTATI KK Zadar – KK Bjelovar 5:3 (3685:3606) S. Čota – L. Mijić 4:0 (630:552) L. Ukalović – J. Blažek/M. Teskera 4:0 (675:564) A. Božičević – D. Kasumović 2:2 (620:603) M. Baljak – M. Vokšan 1:3 (602:622) M. Cindrić – S. Šantek 0:4 (559:635). K. Lulić – Ž. Košutić 2:2 (599:630)


Reci što misliš!