Sport

odbojka, super liga

Odbojkašice i odbojkaši Zadra novu sezonu otvorili pobjedama

Odbojkašice i odbojkaši Zadra novu sezonu otvorili pobjedama

Odbojkašice i odbojkaši Zadra pobjedama su startali u novu sezonu. Djevojke su slavile protiv ekipe Don Bosca rezultatom 3-1, dok su momci u povratničku sezonu u Super ligi startali pobjedom protv varaždinskog također rezultatom 3-1.

Odbojkašice Zadra na najbolji su mogući način, pobjedom, otvorile novu sezonu u natjecanju Prve domaće lige. Rezultatom 3:1 na Višnjiku su bile bolje od zagrebačke ekipe Don Bosco.

Dvadeset i pet minuta trebalo je Zadrankama da u početnom setu slome otpor gošći koje su se u tom periodu prikazale kao jedna sasvim solidna i prilično dobro uigrana ekipa. S druge strane, domaće su igračice u utakmicu ušle prilično rezrvirano, pritisnute grčem koji sa sobom nosi prva službena utakmica nove sezone. Ipak, uspjele su Zadranke zadržati dovoljan nivo koncentracije da u razlici dođu do prvog seta.

To je sigurno pridonijelo da se igračice trenera Roberta Kresoje u drugom setu mrvicu opuste i zaigraju puno lepršavije i raznovrsnije. Takva igra donijela je i prednost od 13:6  u uvodnom dijelu seta. No, gošće se niti tada nisu predavale. Uspjele su smanjiti rezultat na samo jedan poen zaostatka ali dalje od toga nije išlo. Zadranke su se pribrale, vratile konce igre u svoje ruke te set mirno privele kraju u svoju korist.

Vodstvo od 2:0 kao da je navelo domaće da pomisle kako je susret završio i prije njegovog kraja što je ekipa Don Bosca iskoristila u punoj mjeri te došla do osvojenog seta vrativši na taj način utakmici malo neizvjesnosti.

Međutim, ona nije trajala dugo jer je četvrti set opet otišao na stranu Zadranki koje su tako došle do prvih bodova u novoj sezoni. Bodova s kojima se u svakom slučaju lakše gleda prema nastavku prvenstva.

Vrlo vrijednu pobjedu na otvaranju sezone u natjecanju Super lige upisali su danas odbojkaši Zadra. Na Višnjiku je u prvom kolu gostovao Kitro Varaždin, a u srazu dva prošlogodišnja prvoligaša boljom se u konačnici pokazala ekipa Zadra koja je slavila s 3:1 u setovima.

Zadar je bolje otvorio susret te je nakon izjedančene igre set priveo kraju u svoju korist.  No, uslijedilo je tada i buđenje gostujuće ekipe koja bez većih problema osvaja drugi set i utakmicu vraća u rezultatsku neizvjesnost.

Početak trećeg seta u potpunosti je pripao domaćinima koji su blokom Suraća otišli na prednost od 5:2. Već u tim trenucima gostujući je trener pozvao minutu odmora no ona mu nije donijela ništa dobroga jer je Zadar svoju prednost u nastavku povećao na plus pet (17:12) te je do kraja seta gotovo i poduplao za vodstvo od 2:1.

Četvrti set donio je novu dozu uzbuđenja. Poglavito u njegovoj završnici u kojoj se igralo bod za bod i tako sve do razlike koja je na veliku radost domaćih igrača i navijača otišla na stranu Zadra.

A koliko je pobjeda na samom startu prvenstva značila Zadranima pokazali su kada su uglas zapjevali uspješnicu Tomislava Ivčića “Večeras je naša fešta”.


Reci što misliš!