Sport

tribine jednoglasno zatražile njegov odlazak

Ante Nazor: Ostavka? Ja nigdje ne odlazim...

Ante Nazor: Ostavka? Ja nigdje ne odlazim...
Z.Kucelin/KK Zadar

Nakon što su košarkaši Zadra na domaćem parketu izgubili od Krke (77-85), kluba koji je u nekim predviđanjima trebao biti direktni zadarski protivnik u borbi za ostanak, tribine su jednoglasno zatražile odlazak trenera i uprave.

Ante Nazor je nakon poraza puno toga izgovorio o utakmici, a malo toga rekao. No, ono što zasigurno najviše zanima sve one koji su bili u dvorani i pred TV prijemnicima jest je li trener spreman ponuditi ostavku. Pa smo ga to i upitali.

''Bilo je jasno da će se 'tomahawk' okrenuti prema meni, ali ja nigdje ne odlazim'', kratko je prokomentirao trener ne želeći ulaziti u daljnje rasprave.

Osvrt na utakmicu?

"Protivnik je čekao svoju šansu i nadigrao su nas u finišu utakmice. Nikako nismo uspjeli pronaći ritam. I kada smo igrali dobro, sami smo sebi glupostima narušavali ritam. Nismo dobro režirali naše šuteve i smatram da je tu naš osnovni problem. Pokazali smo slabost u defenzivi, ni u skoku nismo parirali protivniku. Bilo je tu indisponiranih igrača koji su de facto nositelji igre."

Ostavka?

"Jasno je da će se 'tomahawk' okrenuti na mene. Ali ja ne odlazim."

Jeste li nepravovremeno iz igre vadili Gilberta i Fundića?

"Čujte, oni su bili u problemu s prekršajima. Htio sam sačuvati Fundića, a Gilbert je igrao kraj utakmice."

Jesu li te rošade prelomile utakmicu?

"Uzet ću odgovornost. Hladne glave i bez emocija ću pogledati utakmicu. Nije problem priznati pogrešku, no mislim da je veći problem bio što tri nositelja praktički nisu igrala. Ali ne bježim od odgovornosti."

Gdje nestao Allen?

"Čovjek nije mogao naći ritam. Nije to za objesiti ga jer on ima kvalitetu. Nismo imali njega, nismo imali Farra, a da ne govorim o Ivi… Kada je izišao u Podgorici naša je igra drastično pala. Ali, ne tražim alibi. Uljarević? Ciljano sam se odlučio za skraćenu rotaciju jer na dva gostovanja prije gdje smo poraženi velika nam rotacija nije ništa donijela. Znao sam da će biti teška utakmica, da će biti pritisak i da će nam biti potrebni najbolji defenzivci na terenu. Stoga sam se odlučio na skraćenu rotaciju.

James Farr?

"Rano je ušao u probleme s prekršajima i nije pronašao svoj ritam. Hoću li ga čekati? Apsolutno."

Sportski direktor i predsjednik uprave nisu bili na raspolaganju za izjave.


Reci što misliš!

 Izdvojeno