Sport

lignjolov u Lukoranu

Ante Sandalić i Tome Mikela iz Lukorana pobjednici 3. Crnilo kupa

Ante Sandalić i Tome Mikela iz Lukorana pobjednici 3. Crnilo kupa
Udruga mladih Jarac Lukoran

U subotu, 12. listopada, u organizaciji Udruge mladih „Jarac-Lukoran“ i S.R.D. Harpun u Lukoranu je održano treće tradicionalno natjecanje u lignjolovu - Crnilo kup.

Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Općine Preko i tvrtki Roblmarine/Navtronik, Luna Maris, Ižanka, DTD, Sealtech, Davidmarine, Spectrum, Lalizas Marina Stores, Olive Island Marina i Konoba Makara.

Sudjelovale su 64 ekipe od po dva člana najvećim brojem iz Lukorana, ali također iz Sutomišćice, Ugljana, Poljane, Preka, Kali, Ošljaka, Dobropoljane, Banja, Silbe, Bibinja, Sukošana i Zadra.

Natjecanje se održalo na području od punte Ćinta u smjeru Ugljana do punte Barićeve u smjeru Sutomišćice. Natjecateljska faza započela je u 17, a završila u 21 sat.

Prvo mjesto osvojili su Ante Sandalić i Tome Mikela iz Lukorana s ulovom mase 1.270 grama. S ulovom mase 1.060 grama drugo mjesto zauzeli su Nikola Melada i Luka Bačić iz Lukorana, a treće, s ulovom mase 1.045 grama, Ivan Kereš iz Sutomišćice i Mihaela Ćosić iz Dobropoljane.

Najveću lignju natjecanja, mase 530 grama, ulovili su Ivan Kereš i Mihaela Ćosić kojoj je također pripala nagrada za najbolju lignjolovku.

Nakon vaganja sav ulov, kao i dodatne morske delicije osigurane od strane organizatora, pripremljene su za sudionike i goste. Inače, ulovljeno je 218 liganja, s ulovom mase 21.090 grama.

Uz pehare fond nagrada za najuspješnija prva tri mjesta sastojao se od Navtronik-Rapala, DTD i Ižanka paketa za svako mjesto.

Glavna prva nagrada sastojala se od Sondera marke Garmin (Navtronik) i potopna lampa (Sealtech), dok se je glavna druga nagrada sastojala od  dva štapa SQUIDDY i dvije mašinice Quantum ESCALADE (Luna Maris).

Za treće mjesto glavna nagrada sastojala se od dvogleda Sea Nav (Marina Stores) i lignjare Hydra SQ (Luna Maris).

Nagrada za najveću lignju bila je protuobraštajni premaz (Spectrum), dok je najbolja lignjolovka osvojila večeru u Olive Island Marini u Sutomišćici.

Organizatori se zahvaljuju svim sudionicima, sponzorima, gostima, KUD-u Sv. Ante iz Lukorana i posebno vrsnim kuharima: Silvijo Sandalić-Prva Liga, Nino Bačić i Vjencislav Masar-Veko.


Reci što misliš!