Sport

nedjelja, 20. listopada

Brdsko biciklistički maraton u Stankovcima

Brdsko biciklistički maraton u Stankovcima

U nedjelju, 20. listopada, u Stankovcima starta šesti po redu brdsko biciklstički maraton, maraton je ujedno 2. kolo XC Zimske lige Dalmacije, manifestacije koja je prije 6 godina doživjela bum upravo u Stankovcima gdje je klub Aks privukao u ono vrijeme čak 193 biciklista.

Upravo je taj događaj bio zamašnjak za zimsku ligu koja je danas sinonim i primjer svim rekreativnim ligama u RH. Odlične organizacije utrka, popratne službe, broj natjecatelja i druženja krase ovu ligu, a pogotovo maraton u Stankovcima.

Nakon pet godina jurnjave po istoj stazi u dužini od 32 km, ove godine je staza malo promjenjena gdje imamo uvodni dio od 8 km koji nas uvodi u glavna dva kruga dužine 22 km (po krugu 11 km).

Sama staza će samim time imati 30 km, a s 210 metara uspona spada u jednu od lakših staza u Ligi što je odličan poziv svim rekreativcima koji imaju brdski bicikl i kacigu da se odazovu ovoj utrci.

Krugovi, nadamo se bit će vrlo zanimljivi jer su spoj nekoliko različitih podloga, a vjerovatno najzaniljiviji dio svima će biti sing track u dužini od 4 km kojeg su članovi kluba uredili kroz zadnjih 10-ak dana.

Novost od ove godine u Ligi pa tako i na našem maratonu su utrke za djecu, gdje mogu nastupiti sva djeca od 7-17 godina podjeljeni po dobnim kategorijama na djevojčice i dječake.

Za njih je pripremljena manja kružna staza, a ovisno o dobi voziti će različiti broj krugova.

Prateći svakodnevno vremensku prognozu za varljivi listopad možemo sa sigurnošću tvrditi na nas čeka idealno vrijeme od 20ak stunjeva bez oborina, a osim idealnog vremena čekaju vas i domaćini ove priredbe s hranom i pićem po završetku utrke te medaljama za najbolje.

Prijave

 


Reci što misliš!