Sport

tenis

ATP Moskva: Karlović spasio meč-loptu za pobjedu i dvoboj sa Čilićem

ATP Moskva: Karlović spasio meč-loptu za pobjedu i dvoboj sa Čilićem
Paul Chiasson/Press Association/PIXSELL

Hrvatski tenisač Ivo Karlović spasio je meč-loptu u odlučujućem 'tie-breaku' te nakon dva sata i 11 minuta borbe u dvoboju 1. kola ATP turnira u Moskvi svladao Slovenca Aljaža Bedenea sa 6-4, 6-7 (5), 7-6 (6), čime je izborio meč protiv Marina Čilića za plasman u četvrtfinale.

Bio je to peti dvoboj 40-godišnjeg Karlovića protiv 30-godišnjeg Slovenca, u kojem je hrvatski veteran stigao do prve pobjede.

Karloviću je za osvajanje prvog seta dovoljan bio 'break' za vodstvo 3-2. U drugom setu je propustio priliku za 'break' u prvom gemu i spasio jedinu 'break-loptu' Bedenea u osmom gemu pa je odluka pala u 'tie-breaku'. U njemu je Slovenac uspio osvojiti jedan poen na Karlovićevom servisu, što mu je bilo dovoljno za osvajanje seta.

Jedinu priliku za 'break' u trećem setu imao je Karlović kod vodstva 4-3, ali se Bedene izvukao. Slovenac je u odlučujućem 'tie-breaku' poveo s 5-2, ali se Karlović vratio do 5-5 te pri vodstvu Bedenea 6-5 spasio meč-loptu sa servisom. Hrvatski tenisač je osvojio i sljedeća dva poena te tako došao do 11. pobjede u ovoj sezoni (11-14).

Karlović je za pobjedu zabio 35 asova te osvojio 85 % poena na prvom, a 58 % na drugom servisu. Bedene je ukupno osvojio tri poena više (107-104), ali mu to u ovom slučaju nije bilo dovoljno za pobjedu.

U borbi za četvrtfinale Karlović će po sedmi put u karijeri igrati protiv Marina Čilića, koji je kao 3. nositelj Kremljin kupa bio slobodan u prvom kolu. U dosadašnji šest dvoboja svaki je tenisač pobijedio po tri puta. Karlović i Čilić su posljednji put igrali prije dvije godine u polufinalu turnira na travnatoj podlozi u nizozemskom 's-Hertogenboschu, kad je u tri seta slavio devet godina stariji Zagrepčanin.

Dvoboj Karlovića i Čilića na rasporedu je u četvrtak.

U utorak je od nastupa u Moskvi odustao prvi nositelj, Rus Danil Medvjedev, nedavni pobjednik ATP turnira Masters 1000 serije u Šangaju, koji je nakon šest uzastopnih finala ipak odlučio da mu je potreban odmor. U glavnom ždrijebu ga je zamijenio sretni gubitnik iz kvalifikacija, srpski tenisač Nikola Milojević.


Reci što misliš!