Sport

nogomet, kvalifikacije za euro 2020

Damir Mišković: S nestrpljenjem očekujemo "Vatrene" na Rujevici

Damir Mišković: S nestrpljenjem očekujemo
Igor Kralj/PIXSELL

Svi s nestrpljenjem očekujemo Vatrene na Rujevici, kazao je predsjednik Rijeke i član Izvršnog odbora Hrvatskoga nogometnog saveza (HNS) Damir Mišković reagiravši na pisanje nekih hrvatskih medija da bi hrvatska nogometna reprezentacija zadnju utakmicu kvalifikacija za EURO 2020 protiv Slovačke igrala na stadionu Maksimir, a ne na riječkoj Rujevici.

"Odluka da se kvalifikacijska utakmica posljednjeg kola grupe E za EURO 2020. između nogometnih reprezentacija Hrvatske i Slovačke igra na stadionu HNK Rijeka donesena je jednoglasno na sastanku izvršnog odbora HNS-a u srpnju ove godine. Takva odluka donesena je sukladno cilju da hrvatska nogometna reprezentacija svoje domaće utakmice igra u različitim gradovima diljem Lijepe naše. Izvršni odbor HNS-a drži da hrvatska nogometna reprezentacija na jednak način pripada svim našim građanima bez obzira iz kojeg kraja dolaze. Osobno sam član izvršnog odbora HNS-a i dopredsjednik Saveza, a o mogućoj promjeni domaćinstva ove utakmice saznao sam iz medijskih napisa", kazao je Mišković u priopćenju na web-stranici Rijeke.

Hrvatski mediji su prenijeli, pozivajući se na neslužbene izvore u Hrvatskom nogometnom savezu, da konačnu odluku o domaćinstvu treba donijeti UEFA kroz nekoliko dana, a da u HNS-u tvrde kako to samo formalnost te da će se utakmica igrati u Zagrebu.

"Promjena domaćinstva, koliko sam upoznat, nije bila tema formalnih ili neformalnih razgovora unutar izvršnog odbora HNS-a, a osobe iz Saveza zadužene za organizaciju utakmice najavile su svoj dolazak u kamp HNK Rijeka u ponedjeljak ili utorak idućega tjedna. Prije HNS-a, prvi operativni posjet stadionu u Rijeci već su obavili predstavnici slovačkog nogometnog saveza i UEFA-e. Napominjem kako se cijeli navijački puk iz zapadnog dijela naše domovine veseli činjenici što je Rijeka napokon domaćin jednoj izrazito važnoj i velikoj utakmici i svi skupa s nestrpljenjem očekujemo priliku da bodrimo Vatrene do još jednog velikog uspjeha. Uvjeren sam da će atmosfera na našem stadionu biti fantastična, a konfiguracija našeg stadiona i blizina navijača sasvim će sigurno dodatno osnažiti osjećaj zajedništva hrvatske nogometne reprezentacije i svih njenih navijača", zaključio je Damir Mišković. 

Kapacitet Rujevice je 8.279 mjesta, a stadion Maksimir može primiti nešto više od 35.000 gledatelja.

Utakmica Hrvatska - Slovačka igra se 16. studenoga. 


Reci što misliš!