Sport

Košarka, ABA liga

Megini poletarci razbili i do kraja ogolili očajni Zadar

Megini poletarci razbili i do kraja ogolili očajni Zadar
Mega Bemax/Ivica Veselinov

Košarkaši Zadra upisali su treći poraz u isto toliko utakmica u ABA ligi. Večeras ih je u drugom dijelu demolirala momčad Mege uglavnom sastavljena od dvadesetogošnjaka rezultatom 98-74.

Nije više nikakva vijest da košarkaši Zadra ove sezone mlako i mlitavo ulaze u utakmice. Tako je bilo i večeras, nakon dvije i pol minute Mega je već imala 9-0, a Farr i Fundić po dva penala. Energetski i skakački moćniji mladići trenera Milojevića uglavnom su protiv bezidejnog Zadra održavali 6 do 12 razlike, a da na koncu prve dionice ne bude više od 30-22, pobrinuo se ponajprije Allen koji je zabio četiri trice (4/5). Centri gostiju u prvih deset minuta nisu upisali niti jedan poen, a razigravači tek 3 asistencije.

Početak druge dionice vraća nadu navijačima Zadra jer u malo više od 2:45 Nazorovi momci rade seriju 7-0 i dolaze na minimalni zaostatak 30-29, pa Milojević mora uzeti minutu odmora. Tricom Vukovića Zadar u 24. minuti prvi put izjednačava na 34-34, no kakon toga slijedi šest minuta izuzetno nervozne utakmice s brojnim pogreškama na obje strane. Zadrani su u posljednje 3 minute druge dionice promašili čak 8 slobodnih bacanja (Planinić i Junaković po 4) tako da gosti mogu biti sretni s konačnih 43-40 nakon 20 minuta igre.

Kod domaćih najbolji Mišković s 11 i Stanić s 9 poena. Zadrane je predvodio Allen s  16 poena a Vuković je dodao 9.

Taman kad su zadarski navijači pomislili da se ovaj put neće ponoviti druga poluvremena protiv Budućnosti, Cibone i Krke nakon što je Zadar novom tricom Allena poveo 45-47, netko je ponovo ugasio svjetlo i očajni Nazorov Zadar se po tko zna koji put ove sezone raspao. Megini poletarci Marjanović, Simonović i Ašćerić rade seriju 11-0 i bježe na +9, 56-47. Do kraja treće dionice prednost je u jednom trenutku bila i +16, 69-53, a u zadnju četvrtinu ušlo se s 71-59.

U posljednih deset minuta Milojevićevi golobradi momci do kraja su razbili katastrofalan Zadar i na koncu slavili s 98-74. Mega je tako stigla do prve pobjede i to nad direktnim rivalem u borbi za ostanak, a Zadar je ostao na nuli u društvu Cibone i Igokee koja ima utakmicu manje.

Megu su predvodili Mišković s 18 i Ašćerić s 15 poena, po 14 su dodali Simonović i Stanić, a 12 Atić i Marjanović.

Kod Zadra najmanje slab i jedini dvoznamenkast je bio Allen s 24 poena, Vuković je ostao na 9, koliko je zabio i Fundić, a po su stavili Farr i Junaković.


Reci što misliš!