Sport

košarka, aba liga

Ante Nazor nije podnio ostavku: Nismo bili dovoljno karakterni

Ante Nazor nije podnio ostavku: Nismo bili dovoljno karakterni
Mate Krezić

Iako bi se nakon katastrofalnog ulaska u sezonu i još katastrofalnijeg poraza od momčadi Mega Bemaxa očekivalo kako će trener povući moralni potez i svoj mandat staviti na raspolaganje Nadzornom odoboru, pa makar i deklarativno, to se nije dogodilo...

Umjesto da kao pravi 'vojskovođa' preuzme odgovornost na sebe, trener Ante Nazor tražio je opravdanja u indisponiranosti, manjku koncentracije i karaktera kod igrača.

Pitamo se samo tko je birao te igrače kojima nedostaju navedene vrline...

"Čestitao bih protivniku na zasluženoj velikoj pobjedi. Bilo je perioda igre u kojima je moja momčad parirala, ali nismo iskoristili prvo poluvrijeme i loš šut Mege. Bili smo indisponirani, promašili smo 13 'penala' i neke zicere. Trebali smo ući u kontrolu susreta, međutim kada to ne napraviš onda se dogodi upravo ovo što se dogodilo – totalna dominacija jedne mlade momčadi. Kada ih je u drugome dijelu krenuo šut, napravili su prednost. Nismo bili dovoljno karakterni da ne dopustimo da to ode na veću razliku. Raspali smo, pa sam nastojao pružiti veću šansu igračima s klupe, kako bi osjetili teren", rekao je Nazor nakon što je Mega pomela njegovu momčad s rezultatom 98-74. Momčadi iz novog Beograda bila je to prva pobjeda u ABA ligi, dok Nazor još ne zna trijumf.

Nadodamo li tome i katastrofalni poraz od Cibone u HT Premijer ligi, dolazimo do omjera pobjeda i poraza 2-4 ove sezone, s time da su pobjede ostvarene protiv nedoraslih protivnika - Škrljeva i Vrijednosnica Osijek.

Doduše, na press konferenciji poslije utakmice nismo bili prisutni i nismo imali prilike Nazora po drugi put ove sezone upitati je li spreman dati ostavku. Srbijanske novinare to pak nije odveć zanimalo.

Rukovodstvo Zadra zasigurno neće tek tako povući prvi potez i to iz dva razloga: otpremnina koju bi treneru trebalo isplatiti te manjak kvalitetenih kandidata za njegovog nasljednika.

No, odgovornost se jednostavno trebala preuzeti i jedno se pitanje samo od sebe nameće:

Ima li morala?


Reci što misliš!