Sport

Boks

Zagreb Open: Mladi boksači BK Ares u Zadar donijeli zlato, srebro i broncu

Zagreb Open: Mladi boksači BK Ares u Zadar donijeli zlato, srebro i broncu

BK Ares proteklog je vikenda nastupio na jakom međunarodnom turniru „Zagreb Open“ koji se održao na Zagrebačkom velesajmu od petka do nedjelje.

Na turniru je nastupao veliki broj mladih boksača iz višeh zemalja, među kojima su Kanada, Rumunjska, Njemačka, Mađarska, Slovenija, Srbija, Crna gora, Poljska i Bugarska.

Boksački klub „Ares“ krenuo je u svoje zagrebačko putovanje sa sedam boksača kako bi osim i na samom turniru, sudjelovali na kvalitetnim sparing treninzima koji su organizirani sa ostalim boksačima.

Zadarski natjecatelji na turniru bili su Ivan Nekić koji je osvojio zlatnu medalju, Luka Bukvić koji je bio srebrni, te Luka Matijević koji je osvojio broncu.

Niko Dražina, Pino Rimanić, Vice Radonić i Frane Šare svakodnevno su bodrili svoje kolege i marljivo trenirali i odrađivali sparing treninge kako bi što bolje iskoristili ovaj turnir za stjecanje dodatnog iskustva.

Prvog dana turnira Luka Matijević u četvrtfinalu je uvjerljivo sa rezultatom 3:0 pobijedio aktualnog prvaka hrvatske Janka Grosa iz zagrebačkog kluba Omega, dok je Luka Bukvić drugog dana turnira pobijedio aktualnog prvaka Matka Stojanovića iz zagrebačkog Gladijatora.

Luka Matijević je u polufinalnom ogledu sa reprezentativcem Srbije tijesno izgubio rezultatom 2:1 te osvojio brončano odličje.

Trećeg dana Ivan Nekić u polufinalnoj borbi pobjeđuje prekidom početkom druge runde Nikolu Vučkovića iz zagrebačkog „Leonarda“ te na taj način osigurava finale, dok je Luka Bukvić u tijesnom i neizvjesnom meču izgubio od reprezentativca mađarske rezultatom 2:1. Time je Luka zavrijedio srebrno odličje.

Zadnjeg dana turnira Ivan Nekić u finalnom srazu uvjerljivo pobjeđuje Duju Kutlešu iz Rijeke te osvaja zlatnu medalju na turniru. Nekićeva finalna pobjeda dobiva na dodatnoj težini iz razloga što je Duje Kutleša do meča sa Nekićem bio aktualni prvak Hrvatske.

Valja napomenuti kako su zadarski boksači boksali na četiri jaka međunarodna turnira u nizu te su se sa svakog vraćali sa medaljama.

- BK „Ares“ namjerava nastaviti kontinuirano pohoditi više različitih domaćih i međunarodnih natjecanja kako bi naši boksači stekli što više iskustva, sportskog znanja i kako bi se što bolje razvili u sportskom i natjecateljskom smislu. Još jednom napominjemo kako je glavna misija i cilj našeg kluba promoviranje zdravog načina života, međusobnog sportskog uvažavanja i poštovanja, njegovanje „fair playa“ i poštivanje svojih boksačkih odnosno sportskih kolega, kazao je trener Niko Marketin.


Reci što misliš!