Sport

košarka, ht premijer liga

Zadar nadigrao Dubravu, najveći aplauz dobili Fantina i Brala!

Zadar nadigrao Dubravu, najveći aplauz dobili Fantina i Brala!
Z.Kucelin/KK Zadar

Nakon očajne prve dionice i tek nešto malo bolje druge, košarkaši Zadra su, pod vodstvom privremenog trenera Franka Sterlea, ipak visoko nadigrali Dubravu Furnir. Ono najbitnije što možemo izdvojiti iz ove utakmice jesu vrlo dobre minute Maria Fantine i Duje Brale u završnici utakmice.

Zadar je katastrofalno otvorio utakmicu, Hortman i Šutalo poigravali su se nešto izmijenjenom petorkom domaćina i nakon 3 minute igre Dubrava je već vodila s 11-6. Nije dugo trebalo ni da gosti povedu s 22-14, na što je privremeni trener Sterle reagirao minutom odmora, a oko 500 navijača zviždukom i pogrdnim povicima prema svojoj momčadi.

Igra se potom nije odveć stabilizirala, Zadar je tek tricom Gilberta pola minute pred kraj prve dionice uspio nakratko povesti (24-22), no uslijedilo je pet vezanih koševa Hortmana pa je Dubrava nakon 10 minuta imala vodstvo 27-24.

Sredinom druge četvrtine Zadar je poveo s 36-32 koševima Fundića, a četirima uzastopnim tricama Uljarevića nešto kasnije domaćin je stigao do već značajnog vodstva 50-36. Na kraju poluvremena Zadrani su pak vodili 63-46, a sve zahvaljujući šutu za tri poena koji je proradio u pravom trenutku. Pomalo tužno da Zadrani na vodstvu protiv ipak osrednje Dubrave moraju zahvaljivati šutu za tri poena 13/23.

Već početkom drugog poluvremena Zadar je prešao i 20 koševa prednosti, pa je postalo jasno kako će bodovi ipak ostati na Višnjiku. Iako, valja priznati kako nije išlo sve glatko te kako je Dubrava u nekoliko navrata igrom podsjetila na svoje izdanje iz prve dionice. Ipak, nitko se nije uspio priključiti odličnima, ali umornima Hortmanu i Šutalu.

Franko Sterle iskoristio je visoko vodstvo te je prve minute ove sezone povjerio Fantini i Brali koji su pobrali veliki pljesak s tribina, što slobodno možemo proglasiti i najsvjetlijim trenutkom utakmice. A koliko se publika zaželjela zadarske dice, dovoljno govori i podatak da su njihovi promašeni šutevi dobili glasniji aplauz no neki pogođeni drugih igrača. I da, oba su se upisali u strijelce!

Rezultat je na koncu glasio vrlo visokih, a možda i pomalo nepravednih s obzirom na prvu četvrtinu, 121-82 u korist Zadra.

Večerašnju pak utakmicu treba arhivirati što ranije i okrenuti se pripremama za petak i ogled s Cibonom. Pitanje je samo s kojim trenerom...

KK Zadar – KK Dubrava Furnir 121-82

KK Zadar: Uljarević 20, Allen 18, Siriščević 9, Palokaj 8, Brala 5, Vuković 7, Junaković 11, Fantina 4, Farr 6, Fundić 10, Planinić 12, Gilbert 11.

KK Dubrava Furnir: Proleta 1, Šarac 4, Cvitanović 4, Gulam 2, Vujić, Perić 2, Hortman 33, Jelenek 1, Majić 12, Smolić 1, Šutalo 21.


Reci što misliš!