Sport

tenis

ATP Beč: Kukuškin ponovo bolji od Ćorića

ATP Beč: Kukuškin ponovo bolji od Ćorića
Goran Stanzl/Pixsell

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u 2. kolo ATP turnira u Beču nakon što je u dvoboju 1. kola izgubio od Kazahstanca Mihaila Kukuškina s 4-6, 4-6.

Bio je to njihov četvrti međusobni susret i četvrta pobjeda 31-godišnjeg Kazahstanca, trenutačno 57. tenisača svijeta.

Kukuškin je bio bolji i prošle godine u susretu Davis Cupa, 2017. u kvalifikacijama Mastesda u Madridu, te 2016. u Rimu.

U prvom setu prvi je do prednosti stigao Kukuškin načinivši break za vodstvo 2-1. Ćorić se vratio u život u osmoj igri izjednačivši na 4-4, međutim već u idućem gemu 31-godišnji Kazahstanac je ponovo stigao do breaka. Nažalost, Borna nije uspio vratiti izgubljeni servis i prvi set je nakon 44 minute igre otišao na suparničku stranu.

Borna je u prvom setu imao više as servisa (7/1), bolji postotak prvog servisa (68% / 63 %), ali daleko slabiju realizaciju prvog servisa (63 % / 80 %).

Nažalost, hrvatski tenisač niti u drugom setu nije uspio pronaći pravi ritam. Odigrao bi nekoliko fantastičnih poena, ali i činio velike pogreške. Ćorić je već na otvaranju drugog seta izgubio servis i do kraja nije uspio vratiti izgubljeni gem. čak nije niti zaprijetio s break loptom svom suparniku.

Bio je to Bornin već treći turnir u nizu s kojeg je 'izletio' u prvom kolu nakon Šangaja i Tokija.

U susretu 2. kola Kukuškina očekuje Španjolac Pablo Carreno Busta koji je u prvom kolu pobijedio Kanađanina Denisa Šapovalova.


Reci što misliš!