Sport

nogomet, bundesliga

Niko Kovač dobio još jednu priliku na klupi Bayerna

Niko Kovač dobio još jednu priliku na klupi Bayerna
Angelika Warmuth/DPA/PIXSELL

Unatoč šokantnom i uvjerljivom porazu od 5-1 protiv Eintrachta iz Frankfurta, bivši hrvatski izbornik Niko Kovač dobio je povjerenje čelništva Bayerna da u sljedeće dvije utakmice pokuša dignuti momčad iz krize u koju je upala.

Sedam godina zaredom Bayern je prilično uvjerljivo i lako osvajao naslove prvaka Njemačke, a deset godina je prošlo od poraza koji se može mjeriti s onim koji je u subotu doživjela momčad pod vodstvom Nike Kovača na gostovanju u Frankfurtu. Stoga je bilo logično da se Kovač nađe na vjetrometini i pod paljbom kritičara koji agitiraju za raskid ugovora koji bivši hrvatski izbornik s Bayernom ima do ljeta 2021. godine.

Predviđeni nedjeljni jutarnji trening koji je trebao biti otvoren za javnost nije održan, a u klupskim prostorijama su čelni ljudi Bayerna Uli Hoeness i Karl-Heinz Rummenigge te sportski direktor Hasan Salihamidžić tražili najbolje rješenje za kriznu situaciju.

Njemački mediji navode da je Kovač dobio još jednu priliku za iskupljenje, još tjedan dana na kormilu najtrofejnijeg njemačkog kluba u kojem ga od otkaza mogu spasiti samo dvije pobjede uz mnogo bolju igru od one koje su Bayernovi nogometaši prikazivali u posljednje vrijeme.

Prvi ispit će biti gostovanje u Ligi prvaka kod Olympiakosa, a drugi subotnji obračun na Allianz Areni protiv Borussije Dortmund.

Kovač je svjestan okolnosti u kojima se nalazi, a u kakvima je bio i prije godinu dana, u svojoj prvoj sezoni na klupi Bayerna na koju je stigao iz Frankfurta. Tada se izvukao i osvojio oba domaća trofeja.

"Nisam naivan. Nisam se predao prošle godine, a neću ni sada", poručio je Kovač u subotu nakon poraza od bivšeg kluba u kojem je Bayern 80 minuta igrao s desetoricom igrača zbog isključenja Boatenga.

Kovač će u sljedeće dvije utakmice kupovati povjerenje čelnika i njemačke javnosti. Uspije li protiv Olympiakosa, posljednjeg u B skupini Lige prvaka potvrditi prolaz u osminu finala, a protiv Borussije dokazati da Bavarci još uvijek imaju argumente za osvajanje osmog uzastopnog naslova njemačkog prvaka.

Nakon deset kola vodeća je Borussia Moenchengladbach s 22 boda, tri više od istoimene momčadi iz Dortmunda. Četiri boda za vodećom momčadi zaostaju RB Leipzig i Bayern koji je sa 16 primljenih golova najlošija obrambena momčad od prvih deset na ljestvici.


Reci što misliš!