Sport

košarka, aba liga

Pobjeda je ostala tek sanak pusti: I Igokea se počastila bodovima protiv Zadra

Pobjeda je ostala tek sanak pusti: I Igokea se počastila bodovima protiv Zadra
Nenad Vuruna/Igokea

U susretu jedine dvije momčadi koje do večeras nisu znale za pobjedu u ABA ligi, deblji kraj je nažalost izvukao Zadar. Tek nekoliko solidnih dionica tijekom utakmice nije bilo dovoljno za prijeko potrebnu pobjedu u Laktašima. Ostao je Zadar tako sam prikovan za dno ljestvice, a nakon tek pet odigranih kola već se nazire ABA 2 liga. Iako, još je puno utakmica ostalo...

Zadar je rano u utakmici stigao na minus od čak 11 koševa (4-15), no serijom 8-2 ipak je malo poboljšao krvnu sliku. Nažalost, period dobre igre je bio kratkog vijeka, pa je Igokea kraj prve dionice dočekala s dvoznamenkastom prednošću 23-12.

Nešto bolja igra prikazana je u drugoj četvrtini pa je tricom Siriščevića i šutom iz reketa Gilberta Zadar smanjio zaostatak na 24-26 u 14. minuti susreta. Međutim, uslijedile su dvije trice te zakucavanje i neiskorišteno dodatno slobodno bacanje u korist Igokee pa je domaćin opet lako, prvenstveno zahvaljujući greškama zadarskih igrača, stigao opet na dvoznamenkastu prednost (34-24).

Allenova asistencija za Kellera, a potom i njegova dalekometna dvojka, na koju se polaganjem nakon skoka u napadu nadovezao Fundić, doveli su do smanjenja zaostatka na 30-34, a 'šlag na tortu' postavio je tko drugi no Allen tricom za 33-34. Do kraja poluvremena ostalo je manje od dvije minute, a klupa domaćina pozvala je minutu odmora.

U posljednjim sekundama prve polovice susreta imao je Zadar priliku doći i do vodstva, no dosuđen je prekršaj u napadu nakon kojeg ni domaćin nije pronašao put do koša pa je semafor nakon 20 minuta igre pokazivao 36-35 u korist Igokee. Sasvim prihvatljivo s obzirom na višestruki dvoznamenkasti zaostatak.

Zadrane je na poluvremenu s 13 koševa, ali i nekoliko nepotrebno isforsiranih šuteva, predvodio Allen, a 6 je dodao Keller. Kod Igokee nitko nije bio dvoznamenkast, a po 6 koševa postigli su Kariniauskas, Ilić i Tomas.

Asistencija Kellera za Gilberta odmah na otvaranju drugog poluvremena donijela je Zadru prvo vodstvo nakon samog starta utakmice, no loša je vijest bila s 4. osobna greška sasvim solidnog mađarskog centra.

Nakon nekoliko izmjena minimalnih vodstava, Zadar je koševima Ivanova, Allena i Siriščevića stigao na prednost od 5 koševa (46-41) u 4. minuti drugog poluvremena, no niti tri minute kasnije domaćin je opet poveo i to s 53-46 serijom 12-0. Gosti su u tim trenucima praktički iščeznuli s parketa jer napadačke opcije nisu urađale plodom, dok je obrana djelovala mlako i nezainteresirano.

Dojam je popravio Allen sa sedam uzastopnih koševa za 53-53, a pretposljednji napad treće dionice pripao je Zadru. Fundićev pokušaj iz dosta teške situacije nije prošao, već je njegov šut zapeo u bloku. Dobio je Zadar i dodatnih 7 desetinki za izvođenje lopte iz auta, no to je bilo premalo vremena i domaćinu je ostalo tri sekunde. Loptu je uzeo naravno Tomas te uputio tricu s 10 metara koja je dakako pronašla put kroz obruč. Rezultat je stoga na isteku 30. minute glasio 56-53.

Četiri uzastopna koša Igokee na otvaranju odlučujuće dionice prekinuo je Junaković polaganjem za 60-55, a odmah potom je i Ivanov pogodio tricu za novu nadu. Ta je nada nažalost prekratko trajala jer nekoliko loših odluka u napadu, prvenstveno Allenovih, donijeli su Igokei lagane koševa za vodstvo 65-58 na polovici 4. četvrtine.

Tricom Siriščevića Zadar je 2 i pol minute pred kraj susreta smanjio vodstvo na 69-65, a isti je igrač minutu kasnije pogodio dva od tri slobodna bacanja za 72-67 i to je bilo otprilike sve što smo od Zadra vidjeli večeras... Na koncu pobjeda Igokee s rezultatom 79-71.

Zadarski je sastav s 24 koša predvodio Allen, no njegova je selekcija šuta bila, blago rečeno, upitna.  Po 10 koševa dodali su Ivanov, Siriščević i Keller. Pobjednike je sa 17 koševa predvodio Evans.

Danijel Jusup morat će pothitno dovesti najavljeno pojačanje jer ovako se do pobjede očigledno ne može. I to pojačanje, tko god da on bio, trebalo bi biti vanserijske kvalitete da ovoj momčadi donese taj pobjednički mentalitet....

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!