Sport

bravo!

Odlični nastupi najmlađih plivača na "Zlatnom dupinu" u Splitu

Odlični nastupi najmlađih plivača na

Ovaj vikend Zadrani su plivali na splitskom Poljudu, sa najmlađom postavom, početnicima i mlađim kadetima, koja je došla do izvrsnih rezultata.

U organizaciji PK POŠK Split 2. i 3.11. održano je 26. plivačko natjecanje za mlade plivačice i plivače, Zlatni dupin. Plivalo se na 25 m bazenu Poljud Split a nastupilo je ukupno 240 natjecatelja iz 10 klubova, u 3 dobne kategorije.

U pratnji trenera Ivana Karavide, Danijele Kurtin i Josipe Nekić za PK Zadar je nastupilo 27 plivačica i plivača: David Štulina, Oliver Grdović, Luka Čikarela, Vito Čupić, Filip Župan, Paolo Ljubičić, Paulo Sinovčić, Mia Šarić, Ema Stipčević, Erika Sorić, Maria Milin, Marta Vrdoljak, Zara Medanić, Cvita Knežević, Matea Grbin, Bernarda Petešić, Mia Zekanović, Dina Viduka, Lori Sutlović, Maja Grgić, Roza Grdović, Tia Butić, Zara Brtan, Zrna Šijaković, Tonka Plavčić, Laura Župan i Lucija Lozančić. U 2 dana natjecanja plivalo se u 9 individualnih i jednoj štafetnoj disciplini a plivači „Zadra“ osvojili su 4 odličja, 2. plasman u najvrijednijem zbroju rezultata i puno osobnih rezultata.

Najuspješniji nastup je imao početnik Filip Župan, srebreni na 25m leđno (19.38) i 25m slobodno (16,25) te brončani na 100m mješovito (1:36.19). Filip je na završetku natjecanja nagrađen i peharom u svojoj, C kategoriji, gdje je zbrojem najvrijednijih utrki sa 322 boda zauzeo 2.mjesto čime je nagrađen od organizatora i peharom.

Kod plivačica, do individualnog odličja došla je ml. kadetkinja Zrna Šijaković, koja je nastupom na 50m delfin (42.73) osvojila srebro. Zrna je bila i 4. na 100m mješovito (1:32.52) a i u ostalim disciplinama u kojima je nastupila ulazila je u prvih 10. To su postigle i Mia Šarić, Zara Medanić, Cvita Knežević, Matea Grbin, Bernarda Petešić i Maria MIlin (kategorija A); Mia Zekanović, Roza Grdović (kategorija B) i Tonka Plavčić i Laura Župan (kategorija C). Odlične nastupe bilježi veliki broj plivačica i plivača kojima je nastup na Poljudu bio prvi nastup izvan domaćeg bazena!
U štafetnom nastupu, na 6x50m slobodno, postava Zadra zauzela je 7.mjesto  od ukupno 15 ekipa (4:02.91; Oliver Grdović, Filip Župan, Tonka Plavčić, Vito Čupić, Zrna Šijaković, Mia Šarić).

Idući vikend PK Zadar nastupa na 2 natjecanja; ml.jnuiori i stariji putuju na međunarodni miting Mladosti u Zagreb a paraplivači na međunarodno natjecanje u plivanju u Sarajevo.

 

 


Reci što misliš!