Sport

košarka, aba liga

Zadar bez Siriščevića i Marića traži pobjedu protiv Partizana

Zadar bez Siriščevića i Marića traži pobjedu protiv Partizana
Bojan Bogdanić

Košarkaši Zadra večeras u 18 sati na domaćem parketu dočekuju beogradski Partizan u sklopu 6. kola ABA lige. Zadarska momčad u dosadašnjem dijelu sezone još uvijek je bez pobjede u regionalnoj ligi, dok sastav iz Beograda u Krešin dom stiže kao sedmoplasirana momčad lige s omjerom od tri pobjede i dva poraza.

Danijel Jusup istaknuo je kako ekipu muče ozljede te kako postoji mogućnost da u sutrašnjoj utakmici ne budu kompletni. Kako sada stvari stoje zbog ozljede fascije u stopalu, gotovo sigurno će je propustiti Ivan Siriščević, dok je pod znakom pitanja i Petar Marić.

"Mi nemamo komfor da u ovoj ligi igramo bez ijednog igrača. Pogotovo ne bez startera. Osim Siriščevića muku s ozljedom muči i Petar Marić, ali vidjet ćemo do sutra kako će se stvari razvijati. Imali smo dosta vremena za pripremu. Snažno smo trenirali. Moramo ući u utakmicu bez ikakve kalkulacije, dati sve od sebe pa ćemo vidjeti za koliko će to biti dovoljno. Partizan je skupina kvalitetnih igrača. Puno im nedostaje Corey Walden na vanjskoj poziciji pa igraju s visokom petorkom ali imaju dovoljan kvalitet da se i tako snalaze."

Iako je rano za zaključke bilo koje vrste, uslijedilo je i pitanje o novom centru Kelleru.

"Novi centar je dobar. Bitno je da se pronašao omjer kvalitete igračke i ljudske koji neće narušiti trenažni proces. On je pogođen igrač iako je možda još malo rano za takve prognoze."

Podsjetimo i kako su pripadnici Tornada na sinoćnjem treningu dali podršku zadarskim košarkašima uoči večerašnjeg susreta što bi svakako moglo poslužiti kao motiv više u nastojanju da se dođe do prve pobjede ove sezone.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!