Sport

košarka, aba liga

Zadar i dalje ne zna za pobjedu, Partizan potpuno zasluženo odnio bodove iz Krešine dvorane

Zadar i dalje ne zna za pobjedu, Partizan potpuno zasluženo odnio bodove iz Krešine dvorane
Dino Stanin/PIXSELL

Pred oko 5000 navijača u Krešinoj dvorani, košarkaši Zadra upisali su novi poraz u ABA ligi, šesti uzastopni. U rubrici pobjede i dalje stoji okrugla nula. Večeras se bodovima u Zadru počastio beogradski Partizan.

Nakon samo dvije minute igre Partizan je već poveo s 8-2, no uslijedila je trica Junakovića, polaganje Fundića, a potom i trica Allen pa je Zadar stigao do prvog vodstva nakon početnih 2-0.

Tricom Jaramaza gosti su opet poveli i to s 11-10, a prednost je nešto manje od tri minute pred kraj prve dionice narasla i do 16-10. Njihovu 8-0 seriju tricom je prekinuo Uljarević, no do novog preokreta nije došlo pa je rezultat nakon 10 minuta igre glasio 14-18.

Više od dvije i pol minute igre u drugoj četvrtini Zadrani nisu uspjeli doći do koša, a sušu je prekinuo Ivanov polaganje, srećom ni gosti nisu bili nešto puno uspješniji te su u međuvremenu postigli također dva koša. Međutim, nakon što je zadarski kapetan postigao koš, uslijedile su trice Zagorca i Paigea pa je Partizan po prvi put poveo s dvoznamenkastom prednošću 26-16.

U poprilično 'rudarskoj' igri, Zadar nije upadao u veće dubioze uglavnom zahvaljujući na trenutke sasvim solidnoj obrani te slobodnim bacanjima Ivanova i Junakovića. Međutim, gosti su se raspucali s linije za tri poena i više nije bilo nade za Zadrane. Čak 6 uzastopnih njihovih trica dovelo je do vodstva 40-25 minutu i pol pred kraj poluvremena.

Slobodnim bacanjima Vukovića i tricom Allena Zadar je u posljednjoj minuti smanjio zaostatak na 30-40. Ostalo je dovoljno vremena da tricu postigne Birčević, a polaganje Birčević i to nakon izgubljene lopte Allena, pa je semafor nakon 20 minuta igre pokazivao 30-45.

U zadarskim redovima na poluvremenu nije bilo dvoznamenkastih strijelaca, a prednjačili su Ivanov i Allen sa po 8 koševa, dok je Junaković dodao 7. Goste je s 11 koševa predvodio Paige, a 7 je dodao Jaramaz. U oči je svakako ubo podatak o samo 34% šuta iz igre domaćina, dok je protivnik gađao puno boljih 55%.

Tricom Gilberta Zadar je otvorio nastavak susreta, a uslijedio je i koš iz kontre Allena pa je domaćin smanjio na 35-45. Bolje od toga pak nije išlo, pa je Partizan korak po korak stizao do onih 15 koševa prednosti s poluvremena, da bi ta prednost na kraju prve dionice glasila 62-46, a moglo je biti i gore da Allen nije pogodio tricu na tri sekunde do kraja četvrtine.

Vidjelo se kako Zadar večeras jednostavno ne može do pobjede pa je i dobar dio gledatelja već prije početka posljednje dionice počeo napuštati tribine. A posljednjih je 10 minuta zapravo bilo čista formalnost jer bodovi su već bili na pola puta do Beograda.  Uspio je doduše Zadar u nekoliko situacija blago zaprijetiti gostima, pritom i promašiti čitav niz zicera, no to nije bilo dovoljno niti da  se ugrozi dvoznamenkasto vodstvo gostiju, a kamoli da se rezultat u potpunosti preokrene.

Na koncu potpuno zaslužena pobjeda gostiju iz Beograda s rezultatom 72-57, što je njihova četvrta pobjeda koja ih barem privremeno svrstava na 2. mjesto ljestvice. Zadar je dakako ostao posljednji sa svih 6 poraza. 

Kao što smo već u nekoliko navrata napisali, Danijel Jusup može se samo nadati kako će najavljeno pojačanje na poziciji playmaker biti pun pogodak jer u ovakvom sastavu zaista se teško nadati pobjedi jer jednostavno nedostaje ono najosnovnije – kvaliteta.

KK Zadar – KK Partizan 57-72 (14-18, 16-27, 16-17, 11-10)

KK Zadar: Uljarević 3, Allen 16, Ivanov 10, Siriščević, Palokaj 2, Vuković 5, Junaković 9 (6 izg.l), Fundić 4, Planinić, Keller 4 (10 sk), Gilbert 4.

KK Partizan: Zagorac 5, Paige 14, Gordić 8, Parakhouski, Jaramaz 13, Miletić 2, Veličković 6, Birčević 6, Janković 5, Thomas 4, Peiners 5, Mosley 4.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!