Sport

košarka, ht premijer liga

Zadar se dobrano namučio, ali ipak upisao pobjedu na Baldekinu

Zadar se dobrano namučio, ali ipak upisao pobjedu na Baldekinu
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Puno muke oi truda trebalo je zadarskim košarkašima da na Baldekinu stignu do pobjede protiv iznimno žilave i motivirane Šibenke. Na koncu ipak zaslužena pobjeda s rezultatom 81-74, što je šesto ovogodišnje zadarsko slavlje u sedam odigranih susreta.

Nakon još jednog lošeg otvaranja utakmice i zaostatka od 8 koševa na polovici prve dionice (8-16), Ivanov je nakratko preuzeo odgovornost i spasio svoju momčad od daljnjeg potonuća. Međutim izostala je pomoć suigrača pa je iznimno motivirani Dašić osigurao da Šibenka nakon 10 minuta igre ima prednost 24-21.

HT Premijer liga: GKK Šibenka - KK Zadar 74-81 HT Premijer liga: GKK Šibenka - KK Zadar 74-81

Gdje je u prvoj dionici stao Dašić, u drugoj je nastavio Vuko pa je Šibenka jako brzo stigla do 7 koševa viška (28-21) tako da smo na izjednačenje morali pričekati do 17. minute kada je Junaković pogodio slobodna bacanja za 33-33, da bi već u sljedećoj akciji Gilbert pogodio tricu na Allenovu nesebičnu asistenciju za napokon zadarsko vodstvo!

Šibenčani su pozvali time-out, a po povratku na parket su izgubili loptu iz čega se izrodila jedna luda Allenova trica s 10 metara za vodstvo Zadra 39-33. Zadar je u tim trenucima bio naletu i prava je šteta što je na poluvremenu vodstvo iznosilo svega 43-38 jer uz malo više koncentracije, poglavito u obrani, to je moglo biti i izraženije.

S 15 koševa Allen je bio najefikasniji u zadarskim redovima na polovici susreta, dok je Fundić dogurao do brojke 8. Kod gostiju je s 11 koševa prednjačio Dašić koji se protiv svog bivšeg kluba ni u kom pogledu nije štedio.

Odmah na početku drugog poluvremena Šibenka je koševima Nakića izjednačila na 44-44, a odgovor je ponudio Keller svojom prvom tricom u dresu Zadra. Unatoč jednom izjednačenju pri 51-51, Zadar je ipak uspio podebljati svoje vodstvo do kraja dionice, a u završnici je vrlo dobar bio Gilbert koji je bio vjerojatno i najzaslužniji za vodstvo 69-59.

Serijom domaćina 8-0 započela je odlučujuća četvrtina, a Zadranima se u tim trenucima na ruku išle jedino četvrta osobna pogreška Dašića te trica Uljarevića za prekid serije domaćina. Napeta završnica već se nazirala, a potvrdu je pružio Nakić jednim slobodnim bacanjem za 70-72 četiri i pol minute pred kraj susreta. Trica Vukovića ponudila je pak Zadru malo mira 3 minute pred kraj susreta.

U igri živaca koju je donijela završnica, Zadar se ipak snašao bolje, a potvrdu vrlo teške pobjede ponudio je Junaković košem za 79-72 minutu pred kraj susreta. Šteta samo što nije iskoristio i dodatno slobodno bacanje. Na koncu teška, ali ipak zaslužena pobjeda Zadra s rezultatom 81-74.

Nakon sedam odigranih utakmica, Zadar ima omjer pobjeda i poraza 6-1, kao i Gorica s kojom dijeli prvo mjesto. Jedina neporažena na vrhu ljestvice je Cibona. Četvero dvoznamenkastih strijelaca donijelo je pobjedu momcima Danijela Jusupa: Allen (17), Ivanov (15), te Gilbert i Fundić (svaki po 12). Kod domaćina je 16 koševa postigao Dašić dok je 15 dodao izvrsni Šarić.

Nešto lakši izazov za zadarske košarkaše stiže u petak kada u Krešinoj dvorani gostuje Hermes Analitica, dok u nedjelju slijedi gostovanje u Baru kod Mornara gdje će se zbog kazne igrati pred praznim tribinama.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!