Sport

košarka, ht premijer liga

Zadar protiv Hermes Analitice odradio lakši trening uoči utakmice s Mornarom

Zadar protiv Hermes Analitice odradio lakši trening uoči utakmice s Mornarom
Z.Kucelin/KK Zadar

Pred petstotinjak gledatelja u Krešinoj dvorani, košarkaši Zadra su u osmom kolu HT Premijer lige stigli do očekivano visoke pobjede nad Hermes Analiticom. Zadranima je to bila sedma prvenstvena pobjeda u osam odigranih susreta. Sasvim solidan trening pred abaligaški dvoboj s Mornarom iz Bara.

Zadar je na krilima mađarskog centra Kellera na polovici prve dionice već vodio s 12-6, no zbog dvije osobne pogreške je rano morao sjesti na klupu. Gdje je stao Keller, nastavio je Fundić pa je domaćin ekspresno stigao i do dvoznamenkastog vodstva 18-8 upravo zahvaljujući njegovih 6 uzastopnih koševa. Prednost Zadra je do kraj prve dionice narasla i do 32-14, što je zaista dokaz razlike u kvalitetu između klubova s vrha i dna HT Premijer lige.

Ostatak utakmice protekao je u očekivanom smjeru, a trener Jusup je dao još jednu lijepu priliku najmlađima u sastavu, Palokaju i Planiniću koji su unatoč ponekim 'dječjim bolestima' itekako svidjeli malobrojnoj publici u Krešinoj dvorani. 

Šteta samo što se u sastavu nisu našli primjerice Brala i Fantina jer u ovakvoj su utakmici zasigurno mogli dobiti značajniju minutažu, no oni su imali obveze prema razvojnoj momčadi Zadra, KK Pet bunara, pa je njihov izostanak (iako su bili prisutni na tribinama) donekle i opravdan.

Osim njih, susret je propustio i novopridošli Dominik Mavra koji po pravilniku HKS-a može biti registriran za HT Premijer ligu, no u Zadru su procijenili kako u ovom trenutku nije potrebno na njega trošiti dragocjeno registracijsko mjesto. Naime, ukoliko ga sad registriraju, ostat će bez jednog registracijskog 'slota' koje se može u prijelaznom roku iskoristiti za nekog igrača koji pristiže iz drugog kluba, dok se Mavru može i naknadno registrirati jer ove sezone mu je Zadar prvi klub.

Na koncu je ispalo da je Vuković bio taj koji se najviše 'iživljavao' nad obranom Hermesa postigavši 26 koševa za ukupno pobjedu Zadra 114-69. Osim njega dvoznamenkasti su strijelci bili još Gilbert s 19, te Fundić Planinić i Palokaj svaki s 13 koševa. Oni malo stariji i umorniji večeras su dobili zasluženi odmor te nisu ostavili dublji trag u statistici.

U osam utakmica odigranih ove sezone, Zadar se s učinkom 7-1 nalazi na drugom mjestu prvenstvene ljestvice. Ispred Zadrana nalazi se jedino zagrebačka Cibona sa stopostotnim učinkom.

Nakon večerašnje trening utakmice, jer prikazana se razina košarke drugačije ne može nazvati, Zadrani se okreću izazovima u ABA ligi budući da ih već u nedjelju očekuje gostujući dvoboj protiv crnogorskog Mornara i to pred praznim tribinama na račun kazne zbog ulaska navijača u teren i napada na igrača Cedevita Olimpije. Zadranima je to svakako olakotna okolnost  potrazi za prvom pobjedom u regionalnom natjecanju.

KK Zadar – KK Hermes Analitica 114-69 (32-14, 26-15, 26-21, 30-19)

KK Zadar: Uljarević 6 (5 as), Allen 2, Ivanov 6, Siriščević, Palokaj 13 (8 sk, 5 as), Vuković 26 (7 sk, 8 as), Junaković 9 (7 as), Fundić 13, Planinić 13 (7 sk), Keller 7, Gilbert 19 (10 sk).

KK Hermes Analitica: Perić 17, Kordić 11, Kalpić 8, Svoboda 5, Krajinović, Ljubičić 12, Šimović 3, Gazić 2, Rajić 9, Blažev 2.


Reci što misliš!