Sport

Nogomet, Prva HNL

Rijeka u završnici napunila Hajdukovu mrežu na Poljudu

Rijeka u završnici napunila Hajdukovu mrežu na Poljudu
Ivo Čagalj/PIXSELL

Nogometaši Rijeke su u derbiju 17. kola Prve HNL kao gosti na Poljudu svladali Hajduk sa 4-0 (1-0).

Strijelci: 0-1 Acosty (43), 0-2 Raspopović (82), 0-3 Gorgon (87), 0-4 Halilović (90+3).

Dvoboj na Poljudu obilježile su neiskorištene prilike domaćina, dok su gosti znalački koristili sve ponuđene im šanse.

Nakon početnog pritiska Hajduk je najbliže vodstvu bio u 21. minuti kada su u istoj akciji i Eduok i Jradi pogodili vratnicu suparničkog gola. Rijeka je do prednosti stigla u završnici prvog poluvremena kada je nakon ubacivanja Andrijaševića s desnog krila Čolak pucao s ruba kaznenog prostora, njegov udarac Ljubić je kratko odbio, a najbrži je bio Acosty te taj odbijanac proslijedio u mrežu.

U nastavku utakmice Hajduk je imao terensku dominaciju i nekoliko izglednih prilika no nije uspio poravnati da bi u samoj završnici Rijeka postigla tri gola kojima je stigla do visoke pobjede.

U 82. minuti Raspopović je presjekao nonšalantno odigravanje glavom Hamze, sjurio se prema vratima Hajduka i preciznim udarcem sa 16 metara pogodio za 2-0. Pet minuta potom Gorgon je okrunio odličnu kombinaciju Andrijaševića i Čolaka da bi u sudačkoj nadoknadi Halilović iznenadio neopreznog Ljubića za konačnih 0-4.

Ovom pobjedom Rijeka je stigla na treće mjesto sa 28 bodova, koliko ima i četvrta Lokomotiva, dok je Hajduk drugi sa 31 bodom. Na vrhu je Dinamo sa 38 bodova.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Reci što misliš!