Sport

košarka, ht premijer liga

Zadar uz puno muke i sreće došao do pobjede nad Goricom

Zadar uz puno muke i sreće došao do pobjede nad Goricom
Z.Kucelin/KK Zadar

U 10. kolu HT Premijer lige košarkaši Zadra su teže od očekivanog došli do svoje devete pobjede. S ukupnih 67-61 slavili su nad Goricom, no protivnik je (pre)velik dio utakmice bolje stajao na terenu i definitivno je imao svoju šansu za pobjedu.

Nakon početnih muka koje su Zadranima uzrokovali uglavnom Mazalin i Brzoja, dva bivša igrača Zadra, domaćin je koševima Gilberta i Fundića na kraju prve dionice ipak imao vodstvo i to 18-14.

Polaganjem Palokaja u drugoj dionici Zadra je došao i do dvoznamenkaste prednosti 26-16, koja je u jednom trenutku narasla i do 29-16, no uslijedila je serija 19-4 Goričana, kojom su gosti pred kraj prvog poluvremena stigli do prednosti 35-33. U posljednjem je pak napadu Uljarević uspio polaganjem nakon okreta izjednačiti rezultat koji je tako glasio 35-35 nakon 20 minuta igre.

Kod Zadrana je na poluvremenu s 10 koševa najefikasniji bio Gilbert dok je Fundić dodao 9, a Ivanov 8. Kod gostiju je također s 10 koševa prednjačio Brzoja, a Mazalin i Vučić su dodali svaki po 7.

Muke po Zadru nastavile su se i u drugoj polovici susreta jer gosti su čuvali svoje teško stečeno, ali potpuno zasluženo vodstvo. U zadarske se redove uvuklo previše nervoze, kako na parketu, tako i na klupi te je bilo nerealno očekivati drugačiji ishod. Tek kad je u posljednje dvije minute Uljarević povezao dvije trice, Zadar je izjednačio na 48-48, a na isteku treće dionice rezultat je i dalje bio izjednačen, 51-51.

U početne tri minute odlučujuće četvrtine Zadar je stigao do vodstva 58-51 koševima Vukovića i Kellera, kojeg još uvijek čekamo da opravda epitet pojačanja. Međutim ni to nije bilo dovoljno za mirnu završnicu budući da je tri i pol minute pred kraj susreta Mazalin zakucao za smanjenje gostujućeg zaostatka na 58-57. Tricom je uzvratio Gilbert, a još je tri slobodna bacanja iz četiri pokušaja dodao Mavra za 64-57 malo manje od dvije minute pred kraj susreta. Sasvim dovoljno za neuvjerljivu i ne odveć zasluženu pobjedu nad trećeplasiranom Goricom s ukupnih 67-61.

Nakon mučenja na domaćem parketu protiv Gorice, sličan scenarij, po mogućnosti s jednakim ishodom, očekujemo i u petak kada Zadar gostuje kod Zaboka osokoljenog pobjedom na Cibonom. Već u ponedjeljak slijedi abaligaško gostovanje u Sloveniji kod Koper Primorske.

Pitanje je samo hoće li Zadar dočekati te dvije utakmice u istom sastavu budući da su glasine o promjenama u igračkom kadru sve glasnije. Pitanje je samo hoće li potencijalno pojačanje moći biti registrirano za HT Premijer ligu budući da je zbog Junakovićeve ozljede za večerašnju utakmicu registriran Mavra, ranije nego što je to bilo planirano.

Iako je bio u sastavu, susret s Goricom je propustio i Allen, dok je uz Junakovića na tribinama bio i ozlijeđeni Marić. Kod Junakovića je u pitanju zadnja loža, a kod Marića problem s leđima koji se povlači već dobar dio sezone.

KK Zadar – KK Gorica 67-61 (18-14, 17-21, 16-16, 16-10)

KK Zadar: Uljarević 10, Allen, Ivanov 10, Siriščević, Palokaj 2, Vuković 5, Mavra 6 (6 as), Fundić 14 (9 sk), Planinić, Keller 4, Gilbert 16 (10 sk).

KK Gorica: Milković 6, Vučić 16, Majcunić, Petrović 3, Mašić 2, Papac, Vraneš 2, Macner, Mazalin 20, Brzoja 12, Kapusta.


Reci što misliš!