Sport

nakon desete profesionalne pobjede

Hrgović: Vjerujem da mogu postati svjetski prvak

Zadovoljan sam nastupom i sada vjerujem da mogu postati i svjetski prvak, kazao je hrvatski boksač Filip Hrgović nakon pobjede u dvoboju teške kategorije u Riyadu protiv 37-godišnjeg američkog boksača Erica Molinu, kojeg je nokautirao u trećoj rundi.

Hrgović se nametnuo od samog početka meča i 15 sekundi prije isteka prve runde srušio je serijom udaraca Molinu, kojeg je spasio gong za istek runde. Nakon pola minute u drugoj rundi Molina je opet srušen, no Amerikanac se potom vratio s nekoliko opasnih udaraca. Filip 20 sekundi prije isteka druge runde udarcem u jetra šalje Molinu i treći puta na pod, ali ponovno zvono odgađa kraj borbe.  No, minutu prije kraja treće runde Hrgović desnim krošeom obara i po četvrti puta Molinu, a sudac konačno prekida neravnopravnu borbu.  

Hrgoviću je ovo deseta pobjeda u isto toliko profesionalnih borbi, a Molina mu je dosad bio najozbiljniji protivnik s obzirom da se Amerikanac meksičkih korijena čak dvaput borio za titulu svjetskog prvaka.

"Spreman sam za meč za svjetski naslov i pozivam najveće u ovoj kategoriji da pristanu na borbu s mladićem iz Hrvatske. Imam puno poštovanja za Molinu koji je pristao na borbu sa mnom kad nitko nije htio. Bio je to rat u kojem sam koristio sam sva oružja. Uvjeren sam u svoje vještine i sada vjerujem da mogu postati svjetski prvak, iako se može dogoditi i da to nikad ne postanem", kazao je Hrgović za RTL nakon proglašenja. 


Reci što misliš!