Sport

košarka, ht premijer liga

Košarkaši Sonik Puntamike preokretom i tricom u posljednjoj sekundi do vrijedne pobjede nad Splitom

Košarkaši Sonik Puntamike preokretom i tricom u posljednjoj sekundi do vrijedne pobjede nad Splitom

U 11. kolu HT Premijer lige, koršarkaši Puntamike stigli su do vrijedne pobjede u malom dalmatinskom derbiju igranom u Jazinama protiv Splita.

Sve je nekako "mirisalo" na pobjedu Splita budući da su gosti u 23. minuti imali prednost od čak 52-36, no uslijedila je trica Šime Špralje koja je inicirala veliki preokret. 

Večeras sjajni Josip Popić i precizni šuter Filip Jošić uzeli su stvari u svoje ruke te su režirali, dakako uz pomoć suigrača a ponajprije Jurja Segarića, vrlo vrijednu pobjedu nad ipak favoriziranim protivnikom. Konačnih 93-90 u korist Puntamičana zorno pokazuje kakva se borba u Jazinama vodila, a produžetak je izbjegnut upravo zahvaljujući Jošiću koji je s istekom vremena pogodio svoju četvrtu tricu za konačni rezultat.

Popić je bio taj koji je predvodio pobjedničku momčad s 25 koševa i 6 skokova, Jošić je dodao 17 (trica 4/4!), a Segarić 13. Kod Splita su s 18 koševa svaki prednjačili Marčinković i Perković. 

Nakon 11 odigranih utakmica, Sonik Puntamika na kontu ima 4 pobjede i time se korak po korak udaljava od opasne zone gdje sa samo jednom pobjedom tavori Hermes Analitica.


Reci što misliš!