Sport

košarka, ht premijer liga

Zadar tek u posljednjoj četvrtini slomio otpor Škrljeva

Zadar tek u posljednjoj četvrtini slomio otpor Škrljeva
HKS

Košarkaši Zadra na gostovanju su kod Škrljeva stigli do očekivane pobjede u 12. kolu HT Premijer lige. Unatoč velikim poteškoćama sastav Danijela Jusupa upisao je nova dva boda, a da pritom neke igrače nije odmorio ususret nedjeljnom dvoboju s Crvenom Zvezdom, kako je vjerojatno bilo planirano.

Uvodna četvrtina potpuno je zasluženo pripala domaćinu koji je imao izraženu dominaciju u skoku te dva iznimno raspoložena pojedinca u novopridošlima Robertsonu i Mandiću. Njihovo vodstvo 23-18 nakon prvih 10 minuta igre stoga nije moglo nikoga začuditi.

U drugoj dionici Škrljevo je imalo i 7 koševa viška, no kad su se Zadrani tek malo konsolidirali, prednost domaćina se počela topiti. Gosti su tako u 15. minuti izjednačili na 28-28, a odmah potom i prešli u vodstvo. Ono međutim nije dugo potrajalo jer domaćinu je opet ostavljeno previše prostora, što nije prošlo nekažnjeno. Dovelo je to i do ponekih frustracija od kojih možemo izdvojiti  tehničku pogrešku Uljarevića dvije minute pred kraj prvog poluvremena.

Kad se sve zbroji i oduzme, Zadrani su mogli biti i zadovoljni sa samo dva koša zaostatka nakon 20 minuta igre kada je rezultat glasio 39-37 u korist Škrljeva. 

Ive Ivanov je na poluvremenu predvodio zadarsku momčad s 10 koševa, dok je Keller dodao 7. Kod domaćina je pak najefikasniji bio Pandurić također s 10 koševa, dok svakako treba istaknuti učinak Bobana koji je u samo jednom poluvremenu uhvatio čak 10 skokova, što dovoljno govori o igri zadarske unutarnje linije jer isti igrač ove sezone bilježi svega 3,9 skokova po utakmici.

Po povratku na teren Zadar nije izgledao ništa bolje i domaćin je opet stigao do 7 koševa viška (44-37), no Keller je svojom drugom tricom vratio goste u ravnotežu. Tricom Vukovića Zadar je 26. minuti poveo s 48-46, no ti vodstvo nije bilo dugog vijeka. Pred posljednji napad Zadra u trećoj četvrtini domaćin je tricom Mandića poveo s 59-57, da bi Keller s istekom vremena izjednačio na 59-59.

U odlučujućoj dionici Zadar je zahvaljujući Vukoviću poveo sa 68-62, a uskoro je i Allen pogodio tricu za 7 koševa prednosti, 71-64. Vidjelo se u tim trenucima kako domaćinu ponestaje snage i sve su češće posezali za dalekometnim, ponekad i nerezonskim šutevima kao napadačkim rješenjima, što je bila samo voda na zadarski mlin. Ostalo je dovoljno prostora i za nekoliko atraktivnih poteza, a svakako moramo izdvojiti 'alley-oop' Uljarevića za Vukovića koji je na neki način i zapečatio pobjedu Zadra budući da je Jusup u preostalim minutama potpuno 'ispremiješao' zadarsku petorku.

Zadar je nas koncu slavio s rezultatom 79-70 iako se možda očekivala i uvjerljivija pobjeda budući da je na istom tom parketu u prošlom kolu Cibona slavila s čak 59 koševa viška. A upravo je Cibona sljedeći protivnik Zadru u HT Premijer ligi i to u utakmici koja će se odigrati na Višnjiku sljedećeg četvrtka. A u međuvremenu će Zadrani odmjeriti snage i s Crvenom Zvezdom u ABA ligi.

U večerašnjoj neuvjerljivoj pobjedi Zadrane je s 19 koševa predvodio definitivno najbolji pojedinac susreta Domagoj Vuković s 19 koševa i 6 skokova. Po 14 koševa su dodali Ivanov i Allen, dok je 12 postigao Keller. Kod domaćina se najboljim pokazao Mandić s 18 ubačaja.


Reci što misliš!