Sport

košarka, aba liga

Zadar po svemu sudeći i protiv Zvezde bez Siriščevića i Junakovića

Zadar po svemu sudeći i protiv Zvezde bez Siriščevića i Junakovića
Bojan Bogdanić

Ove nedjelje na rasporedu je nekoć veliki košarkaši derbi između Zadra i Crvene Zvezde. Nažalost, posljednjih je godina to tek susret momčadi koja je gotovo uvijek pri dnu ljestvice i ona koja je u samom vrhu. Tragovi derbija ostali su tek na tribinama...

Umjesto trenera Danijela Jusupa, susret je najavio njegov pomoćnik Tomislav Ružić:

"Mislim da Crvena Zvezda može biti puno bolje plasirana nego što jest (5. mjesto, nap.a). Mislim da su dobro popunjeni na svakoj poziciji, a na nama je da pružimo svoj maksimum i da se potučemo za svaku loptu. U toj igri tražit ćemo naravno i svoju šansu u utakmici."

Zadar nažalost ni protiv Beograđana neće biti u kompletnom sastavu...

"Za Siriščevića ćemo još vidjeti hoće li nastupiti. Dosta će toga ovisiti o posljednjem treningu, a za Martina je sigurno da neće biti u sastavu za nedjeljnu utakmicu."

Momčadi se još uvijek nije pridružio Bashir Ahmed, krilni košarkaš koji je za Zadar potpisao u četvrtak navečer. Kakva su Ružićeva saznanja o njemu?

"Pošto mu je ovo druga sezona u Europi i igra na poziciji tri i četiri naša neka zamisao je bila da se tu može izboriti za minutažu s Gilbertom odnosno da će njega malo rasteretili da ne igra cijelu utakmicu i da se ne troši koliko se troši u posljednje vrijeme. Teško je u sredini sezone pronaći idealno rješenje. Sve kasnije od ovoga teško da bi ikako mogao doprinijeti, ovako vjerujemo da će moći donijeti kvalitetu u roster. Njega očekujemo da se priključi početkom idućeg tjedna."

Utakmica između Zadra i Crvene Zvezde na rasporedu je u nedjelju u 18 sati, a ulaznice su u prodaji tijekom subote te na dan utakmice od 10 sati do početka treće četvrtine. Sva četiri ulaza bit će otvorena od 17 sati.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!