Sport

nogomet, prva hnl

Rijeka to rutinske pobjede nad Varaždinom

Rijeka to rutinske pobjede nad Varaždinom
Nel Pavletic/PIXSELL

U susretu 19. kola Prve HNL Rijeka je kao domaćin svladala Varaždin sa 3-1 (1-0). Strijelci: 1-0 Acosty (11), 2-0 Čolak (47), 2-1 Glavica (83-11m), 3-1 Čolak (90+1).

Riječani su poveli odličnim udarcem glavom Acosyja u 11. minuti nakon ubačaja Pavičića, a već početkom nastavka na 2-0 je svojim prvim pogotkom povisio Čolak. Acosty je glavom spustio loptu u gostujući kazneni prostor gdje se najbolje snašao Čolak i poslao loptu iza Nevistića. 

Nadu u pozitivan rezultat gosti su nakratko dobili nakon što je Pavičić nespretno u svom kaznenom prostoru startao na Mehdikhanija, a siguran izvođač kaznenog udarca u 83. minuti bio je Glavica.

Ipak, u sudačkoj nadoknadi Rijeka je potvrdila pobjedu, kombinirali su Čolak i Andrijašević, udarac potonjeg sa 20-ak metara Nevistić je kratko odbio, a na taj odbijanac najbrže je reagirao Čolak.

Rijeka je ovom pobjedom skočila na drugo mjesto ljestvice sa 34 boda, dva više od trećeg Hajduka, a sedam manje od vodećeg Dinama. Varaždin je ostao posljednji sa 12 bodova, koliko ima i deveta Istra 1961, dok osmi Inter ima bod više. 


Reci što misliš!