Sport

Nogomet, Prva HNL

Hajduk pobjedom završio jesenski dio prvenstva

Hajduk pobjedom završio jesenski dio prvenstva
Ivo Čagalj/PIXSELL

Na oproštaju od ove polusezone Hajduk je na stadionu Poljud pred 6.200 gledatelja pobijedio Istru 1961 sa 2-1, dok je u ranije odigranom susretu Osijek na stadionu Gradski vrt pred 2.000 gledatelja porazio Slaven Belupo sa 3-2.

Na oproštaju od ove polusezone, ali i trenera Damira Burića, Hajduk je porazio Istru 1961 sa 2-1 okrenuvši utakmicu na krilima dvostrukog strijelca Mije Caktaša.

Prva je zaprijetila Istra, nakon brze kontre u sedmoj minuti Perić-Komšić je pogodio gredu. Deset minuta kasnije okvir gola je pogodio i napadač Hajduka Eudok. Samo minutu kasnije sjajnu priliku je imao i Jakoliš, ali je gostujući vratar Čondrić bio siguran.

Poveli su gosti u 43. minuti golom Fintića. Hajduk je uspio izjednačiti u 62. minuti, strijelac je bio Caktaš, a isti je igrač sedam minuta kasnije okrenuo rezultat dovevši domaćine u vodstvo. U posljednjim trenucima susreta gosti su ostali s igračem manje nakon što je isključen Petar Rubić.

Bio je to posljednji susret Damira Burića na klupi splitskog sastava, a nagađa se kako bi Hajduk mogao preuzeti Igor Tudor. Zanimljivo, bit će to već peti trener Hajduka u posljednjih 15 mjeseci.

U ranije odigranom susretu Osijek je na stadionu Gradski vrt pred 2.000 gledatelja pobijedio Slaven Belupo sa 3-2 upisavši petu domaću pobjedu u nizu.

Osijek je poveo u trećoj minuti pogotkom Mirka Marića i do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao. U nastavku je uslijedila golijada. Gosti su izjednačili u 53. minuti preko Karla Lulića, no samo tri minute kasnije Marić je iz kaznenog udarca vratio Osijek u prednost, a u 66. minuti Laszlo Kleinheisler je zabio za 3-1. Tomislav Božić je u 73. minuti vratio nadu gostima smanjivši na 2-3, no do kraja susreta više nije bilo golova.

Bila je to peta domaća pobjeda Osijeka u nizu, te 18. uzastopni susret u Gradskom vrtu u kojem Osijek nije poražen.

Slaven Belupo je pak, nakon četiri uzastopne pobjede spojio dva poraza.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 44 boda, Hajduk na drugom mjestu ima 35 bodova, dok je Rijeka treća sa 34 boda, ali i utakmicom manje. Osijek je četvrti sa 33 boda.

Standings provided by Sofascore LiveScore


Reci što misliš!