Sport

jedan od junaka pobjede

Dominik Mavra o atmosferi protiv Zvezde: Ovo mi je sve na svijetu!

Dominik Mavra o atmosferi protiv Zvezde: Ovo mi je sve na svijetu!
Bojan Bogdanić

Zadar je uvijek igrao najljepšu i najsvrsishodniju košarku onda kad je imao zadarskog razigravača. Dominik Mavra stigao je malo prije polovice sezone i već je dokazao kako takva teza drži vodu jer upravo on je bio jedan od najvažnijih kotačića Jusupovog 'stroja' koji je sinoć s rezultatom 78-76 slavio nad Crvenom Zvezdom.

Dominika smo stoga upitali da nam prenese svoje prve dojmove nakon sinoćnje pobjede:

ABA liga: KK Zadar - KK Crvena Zvezda mts 78-76 ABA liga: KK Zadar - KK Crvena Zvezda mts 78-76

"Realno, nama je olakšavajuća okolnost bila što je protivnik došao bez Lorenza Browna. Znali smo stoga da će oni imati problema u kreaciji i da će njihove napade biti lakše braniti. Iskreno, vjerovali smo da možemo pobijediti jer je evidentno da igramo bolje u zadnje vrijeme, 'tukli' smo se, pomagali smo jedno drugome, i na kraju nam se sve isplatilo."

Dominik je utakmicu završio s 18 koševa i 4 asitencije. Je li to bila njegova najbolja utakmica u dresu Zadra?

"Pa moguće, no bilo je dobro i u prošlom kolu. Ali sve individualne učinke bih mijenjao za ovu pobjedu. To oduševljenje je neopisivo."

Protiv Zadra je odigrao mnogo utakmica u užarenoj atmosferi. Kakav je osjećaj bio u takvim uvjetima odigrati u pravom dresu?

"Deset godina sam van Zadra i mogu vam reći da je meni ovo sve na svijetu!"

Potpisnik sinoćnje pobjede nad Crvenom Zvezdom, prvom nakon davne 2012. godine jest trener Danijel Jusup. Kako je on vidio sinoćnju utakmicu?

"Uspjeli smo dobiti Zvezdu i mislim da bi ova utakmica trebala vratiti igračima vjeru da s jednim kvalitetnim radom i fokusom ponekad može napraviti i ono što se čini nemoguće. Drago mi je zbog igrača i publike jer bez njih bi sve ovo bilo jako teško. Ali mi moramo i dalje ostati skromni i raditi svoj posao te ići od utakmice do utakmice. Kad držimo balans u skoku, onda smo i rezultatski tu. Zvezda je iznimno opasna u napadačkom skoku jer njihovi su igrači visoki i 'krakati' pa je dobro da to nije došlo do izražaja. Presretan sam, ali sad idemo dalje."

Nakon ove velike pobjede nema puno vremena za slavlje ni odmor. Naime, već u četvrtak u Krešin dom stiže Cibona u sklopu HT Premijer lige, dok nedjelja donosi još jedan domaći dvoboj i to protiv još jednog zvučnog protivnika, podgoričke Budućnosti. Bude li pristup na razini sinoćnjeg, moguć je i još poneki razlog za zadarsko slavlje...


Reci što misliš!