Sport

reakcije iz zadarskog tabora

Danijel Jusup: Zadovoljan sam, dečki napokon počinju vjerovati

Danijel Jusup: Zadovoljan sam, dečki napokon počinju vjerovati
Bojan Bogdanić

Nakon što su savladali Crvenu Zvezdu, košarkaši Zadra upisali su još jednu važnu pobjedu. U 13. kolu HT Premijer lige savladali su Cibonu s rezultatom 79-77 i tako svojim navijačima donijeli nove razloge za zadovoljstvo.

Donosimo vam prve dojmove trenera Danijela Jusupa nakon pobjede nad velikim rivalom:

HT Premijer liga, 13. kolo: KK Zadar - KK Cibona 79-77 HT Premijer liga, 13. kolo: KK Zadar - KK Cibona 79-77

"Osim početka utakmice kad smo bili svježi, rastrčani i agilni, to nije bilo dobro ali nije teško pogoditi zašto jer već neko vrijeme imamo problema s ozljedama pa se neki igrači troše više nego što trebaju pa to sve dođe na naplatu. Međutim, nama je stvarno stalo da pobjeđujemo zbog samopouzdanja jer kad dobiješ, lakše je igrati sljedeću utakmicu, bez obzira protiv koga. Nismo imali potreban ritam i trčanje i tu nam jako nedostaje Junaković jer to je igrač koji može stisnuti u obrani i pomoći oko lakih poena. Ali njega nema već tri tjedna, tako da taj period treba preživjeti iako to nije jednostavno. Čestitam igračima i zahvaljujem publici jer izgleda da se stvorila ta neka sinergija uz koju uvijek imamo šanse, zato ih pozivam da nas podrže i protiv Budućnosti jer oni nam puno znače."

Evidentno je da se momčad pod palicom novog trenera diže iz kola u kolo...

"Kad sam došao, rekao sam da nikad nisam bio u težoj situaciji. Trebalo je prvo napraviti selekciju i neke igrače zamijeniti novima. Onda je te nove trebalo uigrati i momčad fizički podizati. Uz to, utakmice su svaka dva dana i to postaje komplicirano i teško. Međutim, ja sam zadovoljan jer dečki napokon počinju vjerovati. Bit će tu oscilacija jer nismo neka velika mega-momčad, ali ako ostanemo skromni, imamo se čemu nadati. To je moto kojega se trebamo držati i tako ići od utakmice do utakmice."

Kako je trener bio zadovoljan debijem Bashira Ahmeda, koji je u dva navrata košem i dodatnim slobodnim bacanjem vratio Zadar u prednost nakon rezultatskog zaostatka?

"On nije neko veliko ime i mi nemamo novaca za takva imena. To je igrač koji nam može pomoći i budući da mu je ovo prva utakmica, ja sam zadovoljan jer dao je svoj doprinos uz neke sitne greške. Ali, Bože moj, on je s nama odradio tek jedan trening. U obrani ga još možemo podučiti da to bude bolje jer je veliki atleta. On je u biti igrač rotacije, koji je doveden da nešto doprinese. Imamo Gilberta koji se već afirmirao i ne bi bilo fer da netko zatvori. Ali da ga nadopuni i da se rotiraju, to je za nas najbolja opcija."

A kad smo već kod zadarskog Australca, evo i njegovih dojmova:

"Realno, nismo odigrali baš dobru utakmicu, ali bitno je da smo se izvukli na kraju. Imali smo prošle nedjelje veliku pobjedu protiv Crvene Zvezde i važno je da smo nastavili u tom ritmu. Slijedi nam i važna utakmica protiv Budućnosti za koju moramo biti spremni. Moja igra? Zadovoljan sam, ali mislim da sam nekoliko puta mogao odigrati bolju obranu. Ali ovo je bila timska pobjeda, svi smo pridonijeli kad smo trebali i drago mi je da smo izvukli tu pobjedu iako nismo odigrali baš najbolju utakmicu."

Posljednjih se dana priča kako ima problema s nekim ozljedama, no čini se kako je to već stvar prošlosti...

"U zadnjoj minuti zagrijavanja prije utakmice s Crvenom Zvezdom sam osjetio nekakav grč, ali odigrao sam unatoč tome. Kad počinjem igrati, onda to više nema veze. Međutim, dosta nas ima problema s ozljedama, znam recimo i da Ivanov nije 100 posto spreman."

Nadamo se kako će ti problemi s ozljedama do nedjelje i susreta protiv podgoričke Budućnosti postati stvar prošlosti, no Junakovićev je nastup i dalje pod velikim znakom pitanja...


Reci što misliš!