Sport

još se samo čeka umjetna trava...

Mladići iz NK Zadar s novim trenerima ušli u proljetni dio sezone

Mladići iz NK Zadar s novim trenerima ušli u proljetni dio sezone
Nenad Opačić / Višnjik

Mlade kategorije NK Zadar okupljanjem na Višnjiku označile su ulazak u drugi dio sezone 2019/20. Mnoštvo malih i nešto starijih igrača sa svojim trenerima razmiljeli su se terenima jedva dočekavši lijepo vrijeme.

"Segment mladih klupskih kategorija doživio je svojevrsni preustroj, pri čemu je dopunjen i popunjen i stručni stožer", govori Raphael Sušić, voditelj mladih klupskih kategorija.

Klub je krajem prošle godine prihvatio prijedlog plana i programa za sljedeće četverogodišnje razdoblje.

"Sve je osmišljeno tako da dosljedna realizacija plana i programa donese boljitak klubu, pa i nogometu u Zadru i u Zadarskoj županiji. U stručni stožer uvršteni su, recimo, Dragan Blatnjak, iskusni trener i bivši igrač međunarodne reputacije, potom Frane Potočnjak koji će djelovati u segmentu fizičke pripreme, Radenko Šimunov koji će raditi sa svim mladim vratarima, te Toni Gauta, psiholog. Provodit ćemo i testiranja i mnoge druge mjere i aktivnosti u tom cilju."

U odnosu na prethodna vremena ima puno novosti. Na primjer, Dragan Blatnjak radit će s igračima i pojedinačno.

"Prema potrebi i onom što se već pokaže da je nužno raditi. Kolega Gauta duboko je zaronio u psihološki segment, a razgovarat će se kontinuirano i s roditeljima, dok će Šimunov u dogovoru sa županijskim klubovima planski obilaziti i njihove vratare i raditi s njima. Mi jednostavno želimo nogomet sustavno i planski podignuti na što višu razinu. Provodit ćemo i testiranja i mnoge druge mjere i aktivnosti u tom cilju."

Raphael Sušić ističe da je sve njih obradovala informacija da je Grad Zadar zajedno sa ŠC Višnjik najavio postavljanje umjetne podloge na velikom igralištu na Višnjiku, te uređenje i opremanje svlačionica.

"To će biti nadasve značajan korak naprijed jer sadašnje stanje nogometne infrastrukture u Zadru nije odgovarajuće suvremenim metodama i oblicima rada. Selekcije imamo, struku imamo, plan i program imamo, energiju i motiv imamo, potporu Grada Zadra imamo i nova, umjetna trava bit će točka na i u cijeloj priči renesanse nogometne igre", zaključio je Raphael Sušić.


Reci što misliš!