Sport

kup krešimira ćosića

Gradski derbi Jazine-Arbanasa i Sonik-Puntamike odlučuje tko ide na Final Eight Kupa Krešimira Ćosića

Gradski derbi Jazine-Arbanasa i Sonik-Puntamike odlučuje tko ide na Final Eight Kupa Krešimira Ćosića
KK Sonik Puntamika

U osmini finala Kupa Krešimira Ćosića u utorak će u gradskom derbiju snage odmjeriti košarkaši Jazine-Arbanasa i Sonik-Puntamike. Pobjednik tog dvoboja plasirat će se među osam najboljih ekipa ovog natjecanja.

Grad i klub domaćin Final Eighta još nisu poznati jer natječaj za domaćinstvo traje do četvrtka, 16. siječnja nakon kojeg će Hrvatski košarkaški savez obznaniti gdje će se od 12. – 15. veljače igrati završni turnir.

Jazine i Puntamika svoj su posljednji dvoboj odigrali u ožujku prošle godine pod okriljem Prve lige, a pobjeda je tada otišla na stranu današnjeg Premijer ligaša koji je, prema izjavama trenera obaju sastava, i u ovom ogledu veliki favorit.

"Mi smo u ovoj utakmici kao niže rangirani klub domaćini ali bih ulogu favorita ipak prepustio našem suparniku. Ali to ne znači da ćemo se mi predati i prije nego što utakmica počne. Sigurno da ćemo tražiti svoju šansu u tom dvoboju i da ćemo napraviti sve kako bi iznenadili Sonik-Puntamiku", rekao je u najavi susreta trener Jazine-Arbanasa Jakov Borčić.

A od prepuštene mu uloge favorita ne bježi trener Sonik-Puntamike, Šime Kraljević.

"Mi smo Premijer ligaši i, bez ikakvog podcjenjivanja protivnika, ukoliko ovu utakmicu ne možemo dobiti zbilja se moramo zapitati gdje nam je mjesto. Ali da Jazine-Arbanase uzimamo olako, to ni u kom slučaju. Spremamo se za njih vrlo ozbiljno. Znamo što oni igraju i koje igrače imaju u rosteru. Neki njihovi igrači dobro bi došli i našoj ekipi. Ali smatram da ukoliko mi budemo na nivou, poglavito u obrani, što nismo bili u utakmici protiv Osijeka, onda naša pobjeda ne bi trebala doći u pitanje."

Utakmica se igra u dvorani Jazine s početkom u 20:15 sati.


Reci što misliš!