Sport

tenis

WTA Adelaide: Bernarda Pera uvjerljivo savladala Barboru Strycovu

WTA Adelaide: Bernarda Pera uvjerljivo savladala Barboru Strycovu
© nordphoto / Acero /PIXSELL

Bernarda Pera je odlično ušla u novu sezonu. Nakon poraza u kvalifikacijama Brisbanea došli su rezultati dostojni njene razine igre. Naime, Bernarda je u kvalifikacijama Adelaida prvo savladala Britanku Katie Boulter, a zatim je bila bolja od Coco Vandeweghe, Fed Cup pobjednice i nekoć 9. igračice WTA ljestvice.

Ipak, najveća pobjeda na startu sezone stigla je jutros kad je Bernarda pobijedila Čehinju Barboru Strycovu (33) sa 2:0 (7:6, 6:3) u setovima.

Sredinom prvog seta Bernarda je dva puta protivnici uzimala servis i dolazi do vodstva 5:2. No, Čehinja se vraća te set odvodi u tie break u kojem je bilo čak 9 izgubljenih servisa. U takvim okolnostima naša igračica koja igra pod Američkom zastavom se bolje snašla. Odlično je reagirala pri rezultatu 6:6 te nakon toga svojim servisom potvrđuje prvi set.

U drugom setu Pera odmah dolazi do breaka koji Strycova brzo vraća i poravnava rezultat ali to nije bio slučaj pri rezultatu 4:3 za našu igračicu kad jednostavno nije dopustila protivnici povratak u meč.

Sljedeća suparnica će biti Aryna Sabalenka (12).

Podsjetimo, novi trener Bernarde je Kristijan Schneide koji se vratio nakon teške bolesti, Zagrepčanin koji je doveo Anu Konjuh od malih nogu do svjetskog vrha te koji je s Bornom Ćorićem 2018. napravio ogroman psihički i igrački pomak te je tada Borna zasluženo spadao u 12 najboljih igrača svijeta.


Reci što misliš!