Sport

reakcije iz zadarskog tabora

Jusup: Možda sam ranije trebao vratiti u igru Vukovića i Junakovića

Jusup: Možda sam ranije trebao vratiti u igru Vukovića i Junakovića
Z.Kucelin/KK Zadar

Nakon poraza Zadra u 16. kolu ABA lige od Igokee s rezultatom 81-88, donosimo reakcije iz zadarskog tabora.

Prvi komentar trenera Danijela Jusupa:

"Što reći? Boli, jako boli! Košarka je takav sport. Krivo mi jer smo utakmicu mogli dobiti. Bila je ovo šansa da dođemo u dobru poziciju, no na kraju smo si dosta zakomplicirali život. Zadnju četvrtinu smo loše odigrali. Imali smo sedam razlike što smo olako ispustili. Zbunili su nas sa zonom u kojoj su pratili ljude, a mi smo bili pasivni. Puno smo driblali, dugo držali loptu i premalo dodavali. No, mislim da je ključ bio u obrani Gagić nas je ubijao ispod koša, a kada bismo ga pokušali duplirali primili bismo tricu. Trebat će nam neko vrijeme da dođemo sebi nakon ovog poraza."

Utakmicu je presudilo loše drugo poluvrijeme, poglavito posljednja četvrtina...

"Napravili smo neke glupe pogreške. Popustila nam je koncentracija, što su oni iskoristili, a to sve ide iz obrane. Nedostajao nam je Gilbert koji nam puno daje na defenzivnom dijelu. Bashir je dao nešto, ali falio nam je Gilbert."

Vuković je u drugoj dionici izašao iz igre i ostao 'zacementiran' na klupi. Je li ga trebalo ranije vratiti na parket?

"Možda. Moram pogledati utakmicu. Imao je dva penala i pokušao sam ga sačuvati za nastavak da ne dobije treći, da bude mirniji u drugom dijelu."

Slično pitanje i možemo postaviti i za Junakovića koji je nakon udarca u glavu napustio igru i više se nije vraćao do posljednjih nekoliko sekundi...

"Možda sam ga mogao staviti. Očekivao sam da će Mavra nešto odigrati na svježinu. Martin je dobio udarac u glavu... Gledajući ovako. Možda sam malo i pogriješio."

I na koncu, kako trener gleda na mađarskog reprezentativca Ákosa Kellera?

"Danas stvarno nije bio na razini. Nedostajao nam je jedan visoki igrač, i defenzivno i ofenzivno. A onda je lakše igrati i vanjskoj liniji."

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!