Sport

košarka, ht premijer liga

Nakon više od tri mjeseca Zadar upisao poraz u HT Premijer ligi, za sve je "kriv" Alkar

Nakon više od tri mjeseca Zadar upisao poraz u HT Premijer ligi, za sve je

Još od 9. listopada i gostujućeg dvoboja s Cibonom, košarkaši Zadra nisu znali za poraz u HT Premijer ligi. S večerašnjim gostovanjem u Sinju i to se promijenilo....

Zadrani su u utakmicu ušli sa serijom 8-0, a njihova je prednost uskoro narasla i na dvoznamenkastu vrijednost, koju su očuvali do kraja prve četvrtine u kojoj su slavili s 24-13. Prvi problemi za momčad Danijela Jusupa pojavili su se odmah po povratku na parket s predaha budući da su domaćini nanizali 7 poena i tako smanjili zaostatak na 20-24.

Trener Jusup pokušao je minutom odmora primiriti svoje igrače, no to mu nije pošlo za rukom i Alkar je točno na sredini druge dionice poveo s 29-28. S obzirom na prikazanu igru do kraja prvog poluvremena, Zadrani su mogli biti itekako zadovoljni s vodstvom 40-38 nakon 20 minuta igre.

Sinjani su u trećoj četvrtini definitivno bili bolja momčad na parketu te su blizu isteka 30. minute poveli i s 9 koševa viška (62-53), što je definitivno bila izravna posljedica njihovog vrlo dobrog šuta za tri poena. Ipak, u posljednjoj su minuti Mavra i Vuković izborili svaki po dodatno bacanje uz polaganje, pa je rezultat na kraju treće dionice glasio 'samo' 62-59 u korist Alkara.

U odlučujućoj dionici domaćin je poveo i s 10 koševa razlike, 73-63, a dodatnu glavobolju Zadranima zadala je i isključujuća tehnička pogreška Junakoviću koji se stoga morao prije vremena uputiti u svlačionicu. 

Teško je prognozirati kako bi zadarska momčad stajala na parketu da je Martin ostao u igri, no činjenica je kako je potpuni raspad sistema nekako koincidirao s njegovim izlaskom iz igre pa je Zadar upisao možda i neplanirani  poraz s rezultatom 93-84.

''Mi smo Sinjani, Alkar je naš'', orilo se dvoranom Ivice Glavana-Iće i zaista je nemoguće zamjeriti njihovoj sreći jer Alkari su ovom pobjedom napravili dodatni korak ka doigravanju za prvaka Hrvatske. Zadar je pak ostao na prvom mjestu s pobjedom više u odnosu na drugoplasiranu Cibonu.

Nakon teško izborene pobjede na istom ovom gostovanju, u sklopu Krešinog Kupa, uslijedio je i poraz u domaćem prvenstvu. Kao da igrači Danijela Jusupa, pa ni on sam, nisu ništa naučili iz tog dvoboja te su Sinjanima nakon prvih 10 minuta igre prepustili kontrolu nad susretom. Iznimno borbena momčad Alkara takav je zadarski pristup znala adekvatno kazniti i pobjeda je potpuno i apsolutno zasluženo ostala u Sinju.

U porazu Zadra najefikasniji je bio Dominik Mavra s 20 koševa, 17 je dodao već poslovično odlični Vuković, dok je Ivanov postigao 13, a Allen 12 koševa. Alkare je do pojede predovodio Kučan s 25 koševa, Marić je dodao 17, Neal 14, a Wembi 13 koševa.

Rezultati by SofaScore


Reci što misliš!