Sport

brane boje zadarskih otoka

Jedina otočka momčad LIKAR-a dolazi iz Preka

Jedina otočka momčad LIKAR-a dolazi iz Preka
Bojan Bogdanić

U nedjelju u Zadru počinje dugo očekivana Liga košarkaških amatera i rekreativaca – LIKAR, u organizaciji Udruge zadarskih sportskih novinara.

Jedina otočka momčad prvog izdanja zadarskog LIKAR-a dolazi nam iz Preka, tradicionalno sportskog mjesta, piše portal Sport 023. Kako sami Prečani kažu, primarni cilj njihovog sudjelovanja u ovom natjecanju je zabava i druženje, ali ako im se ukaže prilika i plasman na Final four. S obzirom na prijavljeni sastav to ne bi bilo nikakvo iznenađenje, a okosnicu čine bivši košarkaši KK Otoka Ugljana, prvaci B1 lige u sezoni 2014./15.

Dakako, košarkaški najzvučnije ime Preka je Šime Olivari, bivši prvotimac KK Zadra i brončani sa Svjetskog prvenstva do 19 godina 2009. godine, koji će ujedno biti igrač i voditelj momčadi. Iz vlastitog iskustva Šime će sigurno znati pobijediti i mnogo zvučnijeg protivnika ako treba i sa samo petoricom igrača od prve do posljednje minute.

– Sretni smo što je pokrenuto ovakvo natjecanje i veselimo se nastupu na prvom LIKAR-u. Moramo pohvaliti organizatore, jer je Zadru kao gradu košarke ovakvo nešto definitivno nedostajalo, što se i vidi po interesu momčadi – poručio je Olivari.


Reci što misliš!