Sport

košarka, prva ženska liga

Košarkašice Zadra na Višnjiku dočekuju Zagreb

Košarkašice Zadra na Višnjiku dočekuju Zagreb

Košarkašice Zadra u nedjelju dočekuju Zagreba u dvoboju 11. kola Prve lige za žene. I za Zadar i za Zagreb ovo je utakmica od velike važnosti. Naime, obje ekipe u ovom trenutku imaju isti omjer od tri pobjede i sedam poraza, a ona koja sutra dođe do bodova napravit će veliki korak prema sredini ljestvice i barem na kratko konkurenciju s dna ljestvice ostaviti iza sebe.

U prvom međusobnom srazu Zadranke su u Zagrebu uvjerljivo poražene rezultatom 70:47. Ekipu iz Trnskog tada je s klupe vodio Gjuro Simon kojeg je na klupi zamijenio njegov pomoćnik Kristijan Jagotić.

"Radi se o ekipi koja je promjenom trenera u ovoj pauzi najavila pohod na četvrto mjesto i samim time smatram da oni u Zadar dolaze kao favoriti. Mi se nismo nešto posebno spremali za ovu utakmicu i ovog protivnika već smo radili na tome da ispravimo neke greške koje smo uočili u utakmici prošlog kola protiv Medveščaka. Tako da ću u najavi sutrašnjeg dvoboja reći samo kako se posljednja tri tjedna u našim redovima osjeća jedno veliko zajedništvo", kaže trener Zadranki Toni Matešić.

Hoće li to zajedništvo biti dovoljno da se protiv favoriziranog Zagreba ostvari pozitivan rezultat bit će poznato nakon utakmice koja u dvorani 3 ŠC Višnjik sutra počinje u 20 sati.


Reci što misliš!